To nie jest czat tylko forum. Daj ludziom pomyśleć.przemo23qaz pisze:i nastala cisza...

Wiesz nie każdy tutaj siedzi i czeka na "nowe posty". Druga sprawa nie każdy korzysta z EduCad.przemo23qaz pisze:i nastala cisza...
Sam zbudowałem maszynkę CNC i nie miałem zielonego pojęcia o budowie. Czytać, czytać i jeszcze raz czytać.przemo23qaz pisze:a jak zaczynales to miales jakiekolwiek pojecie o elektronice i w ogole wiedziales cos na temat cnc?
Chodzi o czytanie archiwalnych tematów i postów na forum. Wpisz w wyszukiwarce co chcesz znaleźć i przeglądaj tematy.przemo23qaz pisze:a forum czytam caly czas
Dużo lepsze silniczki kosztują ok 160 zł (3.1 Nm) w tym czymś wątpię by takie były. Więc z pewnością mniej.przemo23qaz pisze:http://allegro.pl/item1351430913.html tu jest ta sama maszynka tylko o polowe mniejsza,moja maszynka jest wlasnie od tego producenta,lesiu a jak mi sie cos faktycznie zepsuje to koszt naprawy ile wyniesie wg ciebie? na silniczek nie daj Boze
dostalem program ktory jest obslugiwany przez biosa,nazwy nie pamietam bo maszynka jest u kolegi bo razem cos probowlismy dzialac a u mnie nie ma za bardzo miejsca na nia,jutro ja do siebie przywioze i gdzies umieszcze,wydaje mi sie ze na zdjeciu jest napisany jakis program,moze cos skojazyszpabloz90 pisze:Dostał kolega instrukcję do tego programu (sterowanie)?
chce zaczac wszystko od poczatku,chce zeby maszynka zarabiala na siebie allegro i inne aukcje,chce robic cos takiegojora38 pisze:Pytasz, czy jak zaczynałem miałem pojęcie o elektronice. Tak w latach 1978-80 skończyłem studium elektroniczne, ale budowy sterowania maszyny CNC się nie podjąłem, bo w tym zawodzie nie pracowałem.
Grafikę wektorową znam dobrze, z Corelem (zaczynając od 3) pracowałem przez 17 lat.
Widzę, że to wygląda jak nagonka na Ciebie. Ale na rany Boga, dlaczego wywaliłeś tyle kasy, zamiast zacząć od pytań tutaj.
Odejdź od tego komputera, zbierz myśli, pomyśl co chcesz tą maszynką robić i po kolei.
W czym rysować, jak przesyłać, jakie frezy, jaki materiał na jaką głębokość i jeszcze wiele innych....
Można takim czymś robić wizytówki na drzwi w jakimś tworzywie. A masz w ogóle zestaw frezów ?
Rany ale dają Ci POPALIĆ, ktoś tam wkleił nawet zdjęcia z mojej galerii.
Naprawdę odejdź o kompa i zbierz myśli.