cosimo pisze:w jakiej formie teraz sprzedajesz swój sterownik –z optoizolacją?
Bez optoizolacji...
cosimo pisze:Jest sporo sterowników w oparciu o USB (np. CncGraf) i jakoś nikt ni narzeka.
Nikt nie narzeka teraz, Pierwsze wersje CncGraf wieszały się nagminnie ale od kiedy stosują emi filtry to jest ok. Na moje też nie narzekają (już

)
cosimo pisze:nie odważyłbym się (teraz – gdyż kiedyś się odważałem ) podłączyć coś do wyjścia uC bez optoizolacji (np. kabel z krańcówką).
Ja mam na odwrót... kiedyś się nie odważałem (miałem o dziwo identyczny układ optoizolacji z Twoim) a teraz się odważam

nie uszkodzisz komputera tylko kontroler ale na to nie pomoże nawet optoizolacja w Twoim (Naszym) wykonaniu. Rezygnacja z oproizolacji była podyktowana brakiem miejsca a uparłem się na zwartą metalową obudowę do bezpośredniego podpięcia zamiast kabla LPT. Jak miałem kiedyś problem z zakłóceniami na USB to optoizolacja nie pomagała, teraz to już niema znaczenia.
Planuję wrócić do optoizolacji (klient lepiej na to patrzy) ale muszę zaprojektować jakąś mądrą obudowę...
cosimo pisze:przejściówka ethernet->COM
Tak, znam, myślałem, to dobry pomysł ale psuje mi plany zwartej i bardzo prostej (taniej) konstrukcji wraz z obudową.