Profil podobny jak pokazał kolega Zbych07 tylko na prowadnice prostokątne. Zdjęcia pokaże niedługo jak zacznę wszystko montować. Na razie przyszły uszczelki ISEL-a chciałem zobaczyć jak ich uszczelka wygląda i jak pasuje w profil ALU. Zamówiłem już swoja formę na ten wyrób i czekam na ich wykonanie.
Pospawana jest konstrukcja stalowa pod profile ALU (zewnętrzne kątowniki 160x80). Jak już wszystko będzie pomalowane i zaczniemy składać pokaże zdjęcia z postępu prac.
cały czas się robi
Na razie wynikł problem z nowo zrobioną krańcówką optyczną - musimy ją trochę zmniejszyć.
Wysokość musi być ograniczona do 20mm a szerokość do 30mm
filmiki jak robiliśmy tę krańcówkę i jak spisuje się sterowanie Ethernet + MACH3 przy tego typu pracach (wstyd przyznać ale dopiero teraz udało się sterowanie zrobić dla siebie i podłączyć ją do maszyny).
tak to wyglądało po frezowaniu
Powoli zaczniemy składać wszystkie elementy.
Prędzej pisałem "Pospawana jest konstrukcja stalowa pod profile ALU (zewnętrzne kątowniki 160x80). Jak już wszystko będzie pomalowane i zaczniemy składać pokaże zdjęcia z postępu prac"
dziś mamy już odebrany ten element z malowania dlatego możemy dalej składać całość.
Przy okazji dostaliśmy próbna partię uszczelki przed utwardzeniem formy. Możemy zobaczyć i sprawdzić jak ona pasuje w profil ALU. W profilach już czernionych pasuje idealnie a w próbkach nie czernionych dość ciasno wchodziła.
Można przygotowywać się do ciecia profili na odpowiednia długość.
Dalej obrabiamy odlewy jakie prędzej wykonaliśmy (będzie trzeba dać je jeszcze do malowania)
Ostatnio zmieniony 15 sty 2011, 23:48 przez Piotrjub, łącznie zmieniany 1 raz.