"biurkowa" stalowa skrecana
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
ale obrzydliwa powierzchnia, lepiej nie przyznawaj sie kto Ci to toczyłzacharius pisze:
Tu widać łożyskoprzy zbliżeniu jest z kołnierzem i kołnierz akurat jest z drugiej strony
tak poza tym co do reszty fotek - wiekszych chyba sie juz nie dało zrobic hehe
jak sie sprawuje napędzana nakretka ? wibracje itd
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 79
- Kontakt:
oj tam zaraz obrzydliwa
ważne ze działa i dopasowane jest dobrze i nie wydałem fortuny tokarzowi.
co do wielkości fotek no cóż ja nie lubię np oglądać projektów na których nic nie widać, bo jak to wiadomo diabeł tkwi w szczegółach.
co do nakrętki to dopiero jak ruszy całość to można będzie wydawać opinię czy ok czy pasuje coś zmienić.
pierwsze przebiegi testowe planuje na koniec kwietnia- początek maja. jeszcze sporo pracy (czytaj wydatków) przede mną

co do wielkości fotek no cóż ja nie lubię np oglądać projektów na których nic nie widać, bo jak to wiadomo diabeł tkwi w szczegółach.
co do nakrętki to dopiero jak ruszy całość to można będzie wydawać opinię czy ok czy pasuje coś zmienić.
pierwsze przebiegi testowe planuje na koniec kwietnia- początek maja. jeszcze sporo pracy (czytaj wydatków) przede mną
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
bo tokarz nie był tokarzem ino amatorem co toczyl na sucho i na gorąco i duzym wiórem (albo tepym nożem ale tez na sucho)zacharius pisze:i nie wydałem fortuny tokarzowi.

no ale grunt ze poskładalo sie bez luzów, chyba ze loctite dawałes, apropo lozysk ? jakie jest d w stusunku do gwintu sruby ?
kiedys do sruby fi 20 robilem czopy pod d12 i przyjechal raz klient z urwaną śrubą, teraz do fi 20 robie d15 i mam w nosie, tego juz nie da sie urwac zbyt dynamiczną jazdą, na koncu jest czop pod kólko albo sprzegielko, najlepiej jak srednica nie spada ponizej 11 mm
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 79
- Kontakt:
tokarz akurat z parudziesięcioletnim doświadczeniem i bardzo kumaty bo w zasadzie wszystkie prace tokarskie były tłumaczone "na palcach" a na sucho fakt mogło być, ja tam go nie pilnowałem
miało być dobrze no i jest.
loctita żadnego nic, wszystko się składa na wcisk ręką, stosunek fi jest 6/10 akurat u 10ki jest 6 rdzeń. widzę do czego zmierzasz Bartussie ale to jest mała "biurkowa" maszynka więc konstrukcja i tak jest wystarczająco pancerna. łożyska śrub może i przemyśle inaczej ale dopiero jak mnie będzie stać na kulówki.

loctita żadnego nic, wszystko się składa na wcisk ręką, stosunek fi jest 6/10 akurat u 10ki jest 6 rdzeń. widzę do czego zmierzasz Bartussie ale to jest mała "biurkowa" maszynka więc konstrukcja i tak jest wystarczająco pancerna. łożyska śrub może i przemyśle inaczej ale dopiero jak mnie będzie stać na kulówki.
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły