kolego a co to za jeden jak nie tajemnica?paulg pisze: Nabyłem ostatnio z konieczności taki program
Ploter frezujący 5 osi
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 16
Zapytam o jedną rzecz: szukał Kolega opinii na temat tego softu?paulg pisze:Są programy które nie kosztują nawet połowę z tego i potrafią generować kod dla 5 osi.
Nabyłem ostatnio z konieczności taki program i powiem tak - NIE trzeba wydawać 50tys żeby mieć coś co spełnia wszystkie jakie by tylko nie wymyślić oczekiwania .
Czasem producent zakłada strony, na których użytkownicy wymieniają się uwagami.
Też kiedyś nabyłem "tani" program. Przez rok przychodziły aktualizacje, bo okazało się że błędów było bez liku, aplikacja wieszała się itd. Pewnego dnia strona firmy IVEX zniknęła tzn. jest pusta. Skończyło się wszelkie wsparcie.
Mogłem zapłacić więcej i kupić Eagle'a ale cena czyni cuda.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Szukał - i właśnie z tego powodu zdecydowałem się na ten a nie inny softLeoo pisze:Zapytam o jedną rzecz: szukał Kolega opinii na temat tego softu?

Program sam w sobie jest przyjazny , prosty i co najważniejsze daje sporo możliwości optymalizacji obróbki , co akurat dla mnie było dość ważne.
Poza tym wsparcie , jak i kontakt w 100% jak dla mnie ok

Wracając do 5 osi - szkoda że maszyna już jedzie w świat ... nie uda mi się jej chyba obmacać

Temat 5 osi wiele osób z tego co widzę zainspirował

"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 34
A gdzie jest napisane że ten program (VX CAM) generuje pięcioosiową ścieżkę narzędzia???
Idąc tym tropem można napisać że Corel jest jeszcze tańszy.
A wracając do maszyny to nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale mam wrażenie że ta maszyna została sprzedana jako pięcioosiowa, a tak naprawdę nic pięcioosiowego nigdy nie wykonała z powodu braku odpowiedniego softu. Jak użytkownik ma ją używać skoro jej twórca nie może przeprowadzić nawet podstawowych testów?
Sugerował bym poświęcenie nieco większej ilości czasu na dopracowanie szczegółów ponieważ problemy zaczną dopiero wychodzić a po co denerwować siebie i klienta.
Idąc tym tropem można napisać że Corel jest jeszcze tańszy.
A wracając do maszyny to nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale mam wrażenie że ta maszyna została sprzedana jako pięcioosiowa, a tak naprawdę nic pięcioosiowego nigdy nie wykonała z powodu braku odpowiedniego softu. Jak użytkownik ma ją używać skoro jej twórca nie może przeprowadzić nawet podstawowych testów?
Sugerował bym poświęcenie nieco większej ilości czasu na dopracowanie szczegółów ponieważ problemy zaczną dopiero wychodzić a po co denerwować siebie i klienta.