Właśnie nie mam przekaźnika rozłączającego podczas pilota, a to dlatego, że przy poprzednich dwóch palnikach działało bezproblemowo, ale teraz przerobię i zrobię tak aby z opóźnieniem układ podpinał się sam, można byłoby dodać jeszcze jeden kontaktron w cewce do tego celu i dodatkowo programowo zrobię zwłokę czasową regulowana w milisekundach do 3s jak wcześniej pisałem ... a z tym przepaleniem palnika to może czysty przypadek i nic nie ma wspólnego z podłączonym pomiarem...cnccad pisze:Jak jest przekaźnik otwarty przy zapalaniu to nie ma prawa się nic dziać
jeśli jest połączenie to tylko masą.zasilanie Twojego układu pomiarowego ... nie jest w jakiś sposób połączone z częścią mocy źródla
Na zdjęciu mój układ wysokościowy I tak: na zacisku górnym pierwsze trzy śrubki to wyjścia do komputera, następne trzy śrubki wyjście na dwa przyciski do podnoszenia i opuszczania palnika. Dolna listwa: pierwsze dwie śrubki wejście napięcia z plazmy z dzielnika napięcia około 4.5V, następne dwa zaciski to wyjście na miernik do kalibracji urządzenia, następne trzy wyjście przekaźnika i ostatnie dwa zasilanie urządzenia 12v
Na obudowie wyświetlacz LCD, dwa przyciski góra dół , dioda kontrolna działanie procesora ...