sporo warsztatow wykonujacych detale do lamp i zyrandoli ta metoda
jest / bylo w latach 2000 - 2005 / w Blachowni k/ Czestochowy, adresow nie moge podac
bo zapomnialem, najlepiej pojechac i popytac, w Blachowni bylo to mocno rozwiniete
rzemioslo -

\zolax pisze:Na szybko znaleziony link http://www.rainchain.com/copper_rain_chain.htm (na dole) - jest wzmianka o tym, że mają gorsze właściwości akustyczne :>.Nie ma na rynku czegoś takiego
Ja się na tym kompletnie nie znam, nigdy tego nie używłem ale nie wystarczy znaleźć doniczki plastikowe o odpowiednim kształcie i dorobić te łańcuchy? Albo wykorzystać je jako bazę do dalszej obróbki.
Dokładnie tak jak piszesz, ale myślę ze w kraju znaleźliby się chętni na łańcuchy deszczowe, ale bez takiej gotówki.wladca-swiata pisze:moim skromnym zdaniem wykonanie tego łańcucha z tworzywa "zabije" jego charakter. Pewnie mając seryjną produkcję można by zaoferować tańszą, plastikową wersję. Wydaję mi się, że jednak matalowy, np. miedziowany łańcuch to było by to, klasa, elegancja, a nie tanie połączone plastikowe doniczki.
Takie elementy wykonuje się metodą formowania na tokarce (robi się najpierw negatyw czyli środek a następnie kawałek alu powoli dociska się stopniowo na wirującym wrzecionie)Tanner pisze:Szukam sposobu na wykonanie takiego detalu z tworzywa sztucznego,
nieprzeźroczystego, barwionego, najlepiej aby można było wybrać kilka kolorów.
Wymiary:
-108mm średnicy górnej
-38mm średnicy dolnej
-140mm wysokości
Chodzi mi o sam kielich, bez mocowań itp
Co możecie polecić? Do firm oferujących która technologię wysyłać zapytanie?
Czy ta się to wykonać w sensownej cenie? Na początek nie chciałbym zamawiać
setek sztuk, zależałoby mi tylko na kilkudziesięciu...