jaka emulsja do tokarki ?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Naprawde dobre chlodziwo
Większość użytkowników poszukuje dobrego chlodziwa zazwyczaj do wszystkich procesow obrobki: wiercenie, toczenie, szlifowanie itp, wiadomo wszem i wobec ze cos co jest do wszystkiego jest do niczego. Ostatnio spotkalem sie z bardzo dobra i fachowa obsluga w nieznaej firmie PETROFER. Skonczylo mi sie chlodziwo i znajomy polecil mi w/w firme. Zadzwonilem do nich i uslyszalem ze dobieraja chlodziwa na podstawie specjalistycznej ankiety ktora wypelnia klient i okresla w niej typ obrobki, gatunki obrabianego materialu oraz inne rzeczy nie wiem czy to potrzebne czy nie, ale wypelnilem ta ankiete i na poczatek dostalem w gratisie 1kg probki co mnie bardzo pozytywnie zaskoczylo. Chlodziwo nazywalo sie EMULCUT 100 otrzymalem do tego rowniez atest PZH, informacje o stosowaniu oraz karte charakterystyki. Chlodziwo pracuje juz 3 miesiac i nic sie z nim nie dzieje, mam czeste postoje niekiedy nawet 1,5 tygodnia zadnych brzydkich zapachow, grzybow oraz rozwarstwiania. Uwazam ze jest bardzo biostabilne. Widze ze na forum niektorzy maja dylemat co wlac do swoich maszyn, ja z czystym sumieniem moge polecic PETROFERA. Naprawde fachowo dobieraja środki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Najlepiej dopisz się tutaj było dość dobrze opisane
https://www.cnc.info.pl/topics66/jaka-e ... ht=emulsja
Przepraszam za wpadkę pomyliły mi się strony
https://www.cnc.info.pl/topics66/jaka-e ... ht=emulsja
Przepraszam za wpadkę pomyliły mi się strony
Ostatnio zmieniony 01 mar 2009, 17:28 przez jorgo, łącznie zmieniany 1 raz.
jorgo
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 14
nie rozumiem co chciales osiagnac, przeciez w tym temacie wlasnie to napisal?jorgo pisze:Najlepiej dopisz się tutaj było dość dobrze opisane
https://www.cnc.info.pl/to...ghlight=emulsja
Jak pomogłem to wciśnij pomógł
poza tym w czym tu pomogles?

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Nie chcę tu reklamować żadnej firmy, ale my używamy koncentratu UNIMET (jak ktoś będzie zainteresowany to podam na maila). Koncentrat jest bardzo wydajny, stosuje się roztwór 5% (tylko na przy pierwszym zalaniu, potem 2% przy dolewkach). Prócz tego mamy gratisowy monitoring cieczy chłodzącej od tej firmy. Raz na 2 tygodnie (albo na żądanie) przyjeżdża technik z firmy i wykonuje pomiary stężenia i przewodności cieczy. Używamy tej cieczy na wszystkich obrabiarkach CNC (11 szt.) i piłach taśmowych (5 szt.) i jesteśmy zadowoleni.
Pozdrawiam
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
napisze wam to samo co otrzymałem w ofercie od Przedstawiciela Firmy BERNER, od którego kupiliśmy koncentrat chłodząco - smarujący , wiem ze jest to reklama, ale jesteśmy zadowoleni , nie ma problemów
ŚRODEK CHŁODZĄCO –SMARUJĄCY DO OBRÓBKI METALI niemieckiej firmy BERNER– KANISTER 5L - cena 230,00,- netto
Cena roztworu 2,30,-/litr
Do obróbki używać roztworu 5%
Zawartość kanistra wymieszać z 95 litrami wody
dostarczamy do kazdego miejsca w Polsce na nasz koszt,
wiecej informacjii na e-mail
przy wiekszych zamówieniach , możliwość negocjacjii ceny
POZDRAWIAM
ŚRODEK CHŁODZĄCO –SMARUJĄCY DO OBRÓBKI METALI niemieckiej firmy BERNER– KANISTER 5L - cena 230,00,- netto
POZDRAWIAM
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
homerita pisze:napisze wam to samo co otrzymałem w ofercie od Przedstawiciela Firmy BERNER, od którego kupiliśmy koncentrat chłodząco - smarujący , wiem ze jest to reklama, ale jesteśmy zadowoleni , nie ma problemów
POZDRAWIAM
Reklama jak nic....
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Witam
Mam pytanie.Czy koś używa chłodziwa Rocol? Ja używam takiego nie jest złe . Jest jeden problem jak przychodzimy po 2 dniach wolnego i włączam chłodziwo to jest straszny smród , aż niechce się jej włączać. Ja uważam że przyczyną tego może być olej ściekający z prowadnic. Mój kierownik mówi że to napewno nie to. Proszę o pomoc co z tym zrobić czy jest to szkodliwe dla zdrowia ( ten smród).
Mam pytanie.Czy koś używa chłodziwa Rocol? Ja używam takiego nie jest złe . Jest jeden problem jak przychodzimy po 2 dniach wolnego i włączam chłodziwo to jest straszny smród , aż niechce się jej włączać. Ja uważam że przyczyną tego może być olej ściekający z prowadnic. Mój kierownik mówi że to napewno nie to. Proszę o pomoc co z tym zrobić czy jest to szkodliwe dla zdrowia ( ten smród).