Tarcza z użebrowaniem chłodzącym to chyba tylko odlew ( tak mi się wydaje )
Proces Technologiczny Wałka. pilne!!!
-
Mariuszczs
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
Brembo u nas robi tarcze i mają od niedawna odlewnię - o materiał możesz zapytać u nich, lub może jakiś duży pośrednik sprzedaży ma takie dane. Ewentualnie Mikoda ( jak dobrze pamiętam ) bierze od brembo jakieś wybrakowane odlewy i wykorzystuje je do produkcji swoich tarcz, podejrzewam że nie tylko wybrakowane 
Tagi:
-
lukadyop
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 3
yach35 pisze:półfabrykat to odlew nie żaden wałek żeliwo modyfikowane
co cię tam jeszcze interesuje????bartolomeo89
[ Dodano: 2009-05-18, 07:54 ]ciekawa teoria ale błędnalukadyop pisze: choć można też wcześniej wykonane otwory wywiercone wykorzystać jako bazę do obróbki na tokarce.
No fakt raczej te otwory powinno się obrobić jako ostatnie.
-
bartolomeo89
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 6
-
Seti91
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 2
.
Witam, mam pytanie i prośbę, czy jak bym wysłał rysunek zawirajacy proces obróbki wałka, to byście mi pomogli to zrobić, ja za bardzo nie wiem co i jak. Prócz tego mam jeszcze inny projekt procesu technologicznego wałka(gotowy) na którym mam sie odwzorować.
Tutaj jest link do wzoru i zadania:
http://chomikuj.pl/Bokus600V
Z góry dzięki
Tutaj jest link do wzoru i zadania:
http://chomikuj.pl/Bokus600V
Z góry dzięki
-
CNCRob

- Posty w temacie: 13
kurcze koleś to ty już naprawde dobry jesteś. bezczelnie po gotowca? masz nas za idiotów czy co? co robiłeś cały semestr na wykładach? i mam później w firmie patrzeć na takiego jak ty który dostanie robote i nie wie jak się za nią zabrać lub poleci na forum aby ktoś za niego to zrobił?
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
CNCRob

- Posty w temacie: 13
w temacie zlotu sie wypowiedziałem ale szczerze to jeszcze długo nie będe wiedział czy tak naprawde przyjadę, jeśli coś to z noclegiem dam sobie radę. nie wiem tylko czy w tym terminie przyjade do pl. dziś miałem mini zlot z jednym kolegą z forum w birmingham, w sumie się właśnie poznaliśmy osobiście. fajnie było pogadać i pozdrawiam.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -