Nity zrywalne
-
Autor tematu - Posty w temacie: 4
Nity zrywalne
W jaki sposób nituje się tymi nitami? czy przy tym sposobie nitowania trzeba coś odcinać?
Czy dobrze zanitowałem? zdjęcia poniżej
- Załączniki
-
- bez tytułu.JPG (10.07 KiB) Przejrzano 7367 razy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
nity tego rodzaju uzywasz w nitownicach. wkladasz go w nitownice precikiem ktory w niego wystaje. czesc grubsza jest do zanitowania, wiercisz pod jej srednice, wkladasz i zaciskasz nitownice. precik z nita zostaje ciagniety do srodka az w koncu nastepuje jego zerwanie. prosta zasada. twoje wygladaja na dobrze zrobione. w otworze dolnego powinno byc lekko widac kawalek zerwanej czesci. pracowalem 10 lat w firmie ktora produkowala takie narzedzia wiec pytaj jesli cos.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Nity zrywalne
Zadajesz dziwne pytania...pytasz jak , a już zanitowałeś...zykfryd pisze:W jaki sposób nituje się tymi nitami? czy przy tym sposobie nitowania trzeba coś odcinać?
Draco poradził Ci opisowo , a ja pomogę obrazowo.
-
- Posty w temacie: 4
ozdobna jest tylko jedna strona. taki urok tych nitow i nic nie poradzisz. jesli masz dwie strony widoczne to niestety musisz zmienic rodzaj nitow na inne.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Zerknij tu , może coś wybierzesz.zykfryd pisze:Pytam, bo nie podoba mi się ten ten górny nit /zdjęcie/. Jedna strona jest ładnie "zrobiona" /dolny nit; zdjęcie/ a z drugiej został taki "komin"
http://www.handy-fix.com.pl/tx/gl_sp.html
-
- Posty w temacie: 5
prawdę mówiąc takie nity - aluminiowe - uszlachetniam przerabiając ich główke w prostym przyrządziku. Z wypukłego łba robię wpuszczany. Po przeszpachlowaniu mam gładką powierzchnię.
O ile stalowe są takie to nie wiem czemu aluminiowych wpuszczanych nie ma?
Odnośnie estetyki "drugiej strony" - jesli jakakolwiek estetyka ma być - to trzeba dobrze dobrać długość tj. nit nie może być za długi względem grubości materiałów łączonych a najlepiej na granicy (lub niżej) zalecanej przez producenta.
I tak będzie nieestetycznie ale nit zrywalny z nadmiarem 10mm to dopiero wygląda
O ile stalowe są takie to nie wiem czemu aluminiowych wpuszczanych nie ma?

Odnośnie estetyki "drugiej strony" - jesli jakakolwiek estetyka ma być - to trzeba dobrze dobrać długość tj. nit nie może być za długi względem grubości materiałów łączonych a najlepiej na granicy (lub niżej) zalecanej przez producenta.
I tak będzie nieestetycznie ale nit zrywalny z nadmiarem 10mm to dopiero wygląda
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Posty w temacie: 5