Pompa próżniowa Value - dziwnie chodzi

Dyskusje o układach pneumatycznych, podciśnieniowych i hydraulicznych wykorzystywanych w maszynach

Autor tematu
rycho84
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 12 mar 2017, 12:18
Lokalizacja: Skoczów

Pompa próżniowa Value - dziwnie chodzi

#1

Post napisał: rycho84 » 12 mar 2017, 13:57

Witam serdecznie,
W zeszłym tygodniu stałem się właścicielem pompy próżniowej Value 2100NSV.
Wypakowałem ją, napełniłem olej zgodnie z instrukcją, jednak po włączeniu pompa wg. mnie jakoś dziwnie chodzi, coś w niej jakby rzęzi.
Tutaj link:


Nigdy nie miałem do czynienia z pompami próżniowymi dlatego chciałbym zapytać czy jest to normalne czy raczej z nią coś nie tak i powinienem ją oddać?

Dzięki
Pozdrawiam



Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2927
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 12 mar 2017, 14:47

Witam
nie znam tej pompy ale te które posiadam do cichych nie należą tym bardziej gdy pracują bez obciążenia, podłącz ją pod np butlę i sprawdź działanie pod obciążeniem.
Jaki olej użyłeś?
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
rycho84
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 12 mar 2017, 12:18
Lokalizacja: Skoczów

#3

Post napisał: rycho84 » 12 mar 2017, 15:00

Dzięki za info.
Olej był dołączony do pompy, oryginalny z value.
Jutro sprawdzę to z butelką, jedynie co sprawdzałem to jak palcem przytykałem wlot powietrza to pod obciążeniem chodziła ciszej, ale skoro pompy te nie należą do najcichszych to może nie będę panikował :D


acetamid
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 18
Rejestracja: 30 sie 2014, 21:15
Lokalizacja: Gdańsk

#4

Post napisał: acetamid » 26 mar 2017, 00:14

kupowałem kilka pomp tej firmy i tak mają. Na żywo dźwięk wydaje się trochę inny, ale może jest to kwestia nagrania.


kamil_rc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 127
Rejestracja: 27 gru 2008, 11:33
Lokalizacja: Wadowice

#5

Post napisał: kamil_rc » 26 mar 2017, 09:31

Używam podobnej pompy z tej samej firmy przy klimatyzacjach. Chodzi tak samo więc nie masz czym sie martwic:)
Pozdrawiam Kamil

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Pneumatyka, Podciśnienie, Hydraulika Siłowa”