pompa próżniowa - gdzie podłączyć elektrozawór ?

Dyskusje o układach pneumatycznych, podciśnieniowych i hydraulicznych wykorzystywanych w maszynach

ONATOS
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 6
Posty: 601
Rejestracja: 07 kwie 2008, 21:41
Lokalizacja: Bedzin

#11

Post napisał: ONATOS » 01 mar 2016, 20:56

Czekamy na wyniki .. :roll:



Tagi:


Autor tematu
januszd
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 6
Posty: 246
Rejestracja: 06 lip 2014, 13:37
Lokalizacja: łodzkie
Kontakt:

#12

Post napisał: januszd » 03 mar 2016, 00:17

Czy to normalne że po zatknięciu palcem węża co wychodzi z pompy ( wąż 10mm) mam takie ciśnienie na układzie?
Obrazek


poniżej graty zakupione w sklepie pneumatycznym, 180 pln. Jak wspomniałem robię 4 strefy ssące.
Przy okazji wyszło że mój stół zamiast 400mm w osi Y będzie mógł mieć aż 600mm :)

Obrazek
Rzemieślnik Artysta


ONATOS
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 6
Posty: 601
Rejestracja: 07 kwie 2008, 21:41
Lokalizacja: Bedzin

#13

Post napisał: ONATOS » 03 mar 2016, 14:30

W tym wypadku to już trzeba by być na miejscu.


m.j.
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 636
Rejestracja: 30 lip 2009, 14:00
Lokalizacja: Świdnik

#14

Post napisał: m.j. » 26 paź 2017, 11:22

Odgrzeję temat, ponieważ właśnie też kompletuje sobie zestaw do stołu podciśnieniowego na tym czujniku i na polskiej podciśnieniowej pompie olejowej BL30P. Jak autor tematu zagląda na forum to ciekaw jestem jak sprawuje się zestaw? Chodzi mi głównie o ów czujnik podciśnienia. Zakupiłem go ze względu na możliwość 100% regulacji histerezy czyli możemy ustawić go tak aby wyłączał i włączał pompę przy interesującym nas podciśnieniu. Zamierzam zastosować zbiornik podciśnienia, aby pompa nie musiała pracować cały czas.
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów


afrykaner
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 78
Rejestracja: 28 maja 2007, 14:56
Lokalizacja: W-wa

Re: pompa próżniowa - gdzie podłączyć elektrozawór ?

#15

Post napisał: afrykaner » 06 sie 2019, 17:19

Co to za model pompy Value ? Jak się sprawuje ?

Ten paten z czujnikiem i zbiornikiem podciśnienia... świetny :shock:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Pneumatyka, Podciśnienie, Hydraulika Siłowa”