Zaraz się zbieram do warsztatu, więc będę mógł to sprawdzić, ale wydaje mi się, że po włączeniu programu oba przyciski były ustawione na "ON", więc niestety może to być głębszy problem. Żadnego fizycznego przycisku, też nie widzę, ale przejrzę jeszcze raz, może coś przeoczyłem.kid16 pisze:Jeden załącza silniki, drugi załącza prąd na drut.
Pomoc z uruchomieniem elektrodrążarki DK7725
-
drogus
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

- Posty w temacie: 9
Re: Pomoc z uruchomieniem elektrodrążarki DK7725
-
klid16
- Znawca tematu (min. 80)

- Posty w temacie: 3
Pamięć zawodzi.
To są prostokąty z napisami ON/OFF. Przy symbolu silnika to od krokowców, przy symbolu fali prostokątnej to od prądu.
To są prostokąty z napisami ON/OFF. Przy symbolu silnika to od krokowców, przy symbolu fali prostokątnej to od prądu.
-
drogus

Dodane 2 godziny 59 minuty 52 sekundy:
Tak sobie myślę, że wolałbym zostawić obecne sterowanie nieruszone podczas testów, bo zawsze dobrze móc zmierzyć, co maszyna wysyła gdzie jak sterowanie jest podłączne, więc idealnie by było jakbym mógł po prostuprzełączać się pomiędzy LinuxCNC, a oryginalnym sterowaniem. Ktoś wie co to za wtyczki w załączonych zdjęciach?
Tak sobie myślę, że wolałbym zostawić obecne sterowanie nieruszone podczas testów, bo zawsze dobrze móc zmierzyć, co maszyna wysyła gdzie jak sterowanie jest podłączne, więc idealnie by było jakbym mógł po prostuprzełączać się pomiędzy LinuxCNC, a oryginalnym sterowaniem. Ktoś wie co to za wtyczki w załączonych zdjęciach?
-
drogus

Tak jeszcze dodam - średnica zewnętrzna tej dużej to ok. 46mm, gwint nakrętki chyba M50. Jedyna wtyczka jaką znalazłem z takim rozstawem pinów to "WS28", ale jest dużo mniejsza
-
klid16
- Znawca tematu (min. 80)

- Posty w temacie: 3
Kilka lat temu też szukałem tych wtyczek.
Długo zajęło mi przeszukiwanie tme, ale się udało.
Poszukaj pod firmą Amphenol, teraz mam na stole jakąś o oznaczeniach DS31060, może to będzie akurat ta seria.
Długo zajęło mi przeszukiwanie tme, ale się udało.
Poszukaj pod firmą Amphenol, teraz mam na stole jakąś o oznaczeniach DS31060, może to będzie akurat ta seria.
-
wieslawbarek
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Mam elektrodrażarkę na tym sterowaniu rocznik chyba 2008 . Po załączeniu zasilania mam napięcie zasilania silników krokowych około 30 Volt poza tym świeca sie diody na sterownikach są niezabudowane ze sterowania do maszyny idą trzy przewody chyba brakuje ci tego jednego.Komputer ci działa i to jest plus bo dziś komp z gniazdem ISA to problem .Mam instrukcję obsługi a otrzymałem ją od bardzo miłego Pana z firmy Akiel z Wrocławia którego mógłbyś popytać bo on handluje drutówkami i akcesoriami ale też ich używa.
-
drogus

W którym miejscu w maszynie podłączony jest ten trzeci przewód? Nie mogłem znaleźć trzeciego gniazda na maszynie, dlatego stwierdziłem, że może to gniazdo w sterowaniu jest nieużywane.wieslawbarek pisze:Po załączeniu zasilania mam napięcie zasilania silników krokowych około 30 Volt poza tym świeca sie diody na sterownikach są niezabudowane ze sterowania do maszyny idą trzy przewody chyba brakuje ci tego jednego.
Instrukcja w formacie cyfrowym, czy papierowa? Jeżeli to pierwsze, to byłbym bardzo wdzięczny za kopię! Oraz dzięki za namiar na firmę, może się przydać jakbym potrzebował jakichś akcesoriów itpwieslawbarek pisze:Mam instrukcję obsługi a otrzymałem ją od bardzo miłego Pana z firmy Akiel z Wrocławia którego mógłbyś popytać bo on handluje drutówkami i akcesoriami ale też ich używa.
-
drogus

Wróciłem z wyjazdu, więc mogłem jeszcze raz się przyjrzeć maszynie i nigdzie nie widzę trzeciego gniazda. Albo totalnie przeoczyłem jakieś oczywiste miejsce, albo u mnie to jest jakoś inaczej podłączone. W miejscu gdzie są inne gniazda, są tylko dwa. Jak będę miał chwilę, to może prześledzę gdzie idą kable od silników, ale na teraz wygląda to tak jakby były tylko dwa gniazda dostępne
-
wieslawbarek
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Moja drążarka jest z 2007 i jest trochę inna, chyba Jubilex.Mogę ci posłać instrukcje na maila.