Wszystkim tym, którzy założyli sobie ogrzewanie PC czy klimatyzorami bez PV na starych zasadach łudząc się, że w Polsce można ogrzewać czysto i ekologicznie prądem z węgla bez roboty etc. bez szydery życzę wszystkiego najlepszego
Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
-
senio
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 301
Re: Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
-
IMPULS3
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 175
senio pisze:tym, którzy założyli sobie ogrzewanie PC czy klimatyzorami bez PV na starych zasadach łudząc się, że w Polsce można ogrzewać czysto i ekologicznie prądem z węgla bez roboty etc. bez szydery życzę wszystkiego najlepszego.
Też miałem na to ochotę a teraz to poczekam i popatrzę co zrobić choć tak naprawdę to nie mam wyboru bo w warunkach budowlanych mam możliwość albo gaz albo prąd gdyż mając w projekcie instalacje na biomasę to starostwo mi to skresliło. Takze wybór mam pomiędzy ścięciem głowy a powieszeniem.
-
kamar

- Posty w temacie: 337
- Kontakt:
I to jest wyjście
Rozumiem płaczących piekarzy, odlewników czy dmuchaczy szkła itp. Ich cena gazu może zabić. Ale przeciętny ogrzewacz mieszkania
po prostu więcej zapłaci i tyle.
-
senio

Przeciętny ogrzewacz zasuwa na dwa etaty w korpo i ledwo spina na raty, życie i resztę. Więc nie zapłaci bo trzeciego etatu nie wyrobi, bo choć z 4-5 godzin trzeba spać. Więc najpierw odetną media, a następnie wjedzie na chatę skrzyżowanie komarzycy z kornikiem i zacznie oklejać wszystko jak leci bo trzeba długi wyegzekwować.
Uprzedzając Twoją odpowiedź
Za mało widzisz, albo w złym rejonie mieszkasz gdzie tego nie widać. Pojedź na prowincję i się rozejrzyj
-
IMPULS3

kamar pisze:I to jest wyjście
Jeszcze mogą mnie rozstrzelać,
Z poczatku myslalem że to celowe wywoływanie inflacji jest tylko po to aby wyczyścić i przywrócić na rynek leżące pieniądze w bankach na lokatach. Ale nie, to jakiś większy szwindel mający na celu gigantyczną zapaść gospodarek. Ze zdumieniem czytalem w tamtym roku że Renauld otworzył "FABRYKE SAMOCHODÓW UŻYWANYCH"
Więc póki co jestem widzem w tym teatrze głupoty i mam coraz to większe oczy bo to co widzę to jak komedia wszechczasów.
-
senio

Wystarczy. 10 sekund szukałem. Tego dobrobytu jest masa.
https://www.google.pl/maps/@51.604037,2 ... 312!8i6656
-
kamar

- Posty w temacie: 337
- Kontakt:
Może trochę poważniej ? Podobną fotkę mogę zrobić u mnie na wsi. A Twoje zdjęcie ma 10 lat
To już się pewnie rozpadła.
O Wiśle wspomniałem bo z tej mojej cywilizacji na prowincję do IMPULS-a, mam po prostej ze 25 km
Że tak prawie wyschnięta rzeka może dzielić światy.
O Wiśle wspomniałem bo z tej mojej cywilizacji na prowincję do IMPULS-a, mam po prostej ze 25 km
Że tak prawie wyschnięta rzeka może dzielić światy.
-
IMPULS3

kamar pisze:Jeżdziłem trochę latem od morza po Sudety i Mazury, wszędzie takie pustki i bida ze aż strach:)
Kamar a gdzie tych bidnych chcialeś zobaczyć? W hotelach, nad morzem czy na jachcie na mazurach?
Nawet gdybym dziś zabrał wszystkie pieniądze wszystkim obywatelom to pozornie nikt by nie zauważył rożnicy. Więc biedę się odczuwa a nie obserwuje na zewnątrz. Może czasem tylko w kieszeni.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 100
.... , o ile nie ciąży na Nim jeszcze hipoteka i kredyt w Banku.
Rata w Banku + rachunek za CO , o amu nie wspomnę.
..... , żaden program naprawczy rządzących nawet tego nie ogarnie.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki