ploterek do styro
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
ploterek do styro
witam mam takie pytanie czy silniki odanyh parametrah dadzom sobie rade z sterowaniem w ploterze do styro
Skok 1.8 stopnia 6,7V 0,42A 16ohm
i czy dało by rade zastąpić sruby trapezowe normalnymi śrubami o danej długości tak zwane szpilki prosze o odzew muj ploterem ma mieć powierzhnie roboczą
1000 mm / 700 mm / 400 mm
Skok 1.8 stopnia 6,7V 0,42A 16ohm
i czy dało by rade zastąpić sruby trapezowe normalnymi śrubami o danej długości tak zwane szpilki prosze o odzew muj ploterem ma mieć powierzhnie roboczą
1000 mm / 700 mm / 400 mm
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Przyznam , że ja tez gubię alt (polskie znaki)..zresztą Ty też..ale kolega to już przegina;)
Chyba nasze jeszcze daje się czytac..ale jego..trochę meczace....
Jednak powiem szczerze..od dziś będę się bardziej starac
Wiesiek
Chyba nasze jeszcze daje się czytac..ale jego..trochę meczace....
Jednak powiem szczerze..od dziś będę się bardziej starac

Wiesiek
próbuję budowac rower 750W, skuterek 2kW, samochodzik 2x10kW DC ETEK RT) http://ev.arbiter.pl/galeria/e-samochodzik
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Wracając do sprawy poprawności, nietylko ortograficzno interunkcyjnej, ale również nomenklaturowej... To już nie będą szpilki, ale pręty gwintowane. Szpilka jest nazwą funkcji jaką pełni dany element. A w tym przypadku funkcję jaką pełnić będzie to śruba pociągowa z gwintem metrycznym standardowym np.: M12x1.75. Swoją drogą mniejszej na to urządzenie nieodważyłbym się zastosować. Swoją drogą gwint posiada dość niefortunny skok i może należałoby pokusić się o drobnozwojny M12x1. Przypuszczam że nie jest on handlowy i konieczne byłoby zakupienie ciągnionego pręta d12 i wykorzystanie narzynki i gwintownika w tolerancji H7/h6.
Piotr K.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Nie żart,
gwinty metryczne równiez mogą być tolerowane, gwint ciasny i luźny - w zależności czy masz toleranceję powyżej i poniżej H. Można kupić odpowiednie narzędzia. Przyjrzyj się przyzwoitemu gwintownikowi, zawsze ma on tolerancję na opakowaniu.
chociaż nie wiem co jest niejasne - to, że gwinty są tolerowane czy to pasowanie będzie zbyt ciasne.
gwinty metryczne równiez mogą być tolerowane, gwint ciasny i luźny - w zależności czy masz toleranceję powyżej i poniżej H. Można kupić odpowiednie narzędzia. Przyjrzyj się przyzwoitemu gwintownikowi, zawsze ma on tolerancję na opakowaniu.
chociaż nie wiem co jest niejasne - to, że gwinty są tolerowane czy to pasowanie będzie zbyt ciasne.
Piotr K.