Mam do wykonania taki panel 3D w MDFIE 18mm

O wymiarach 60 x 30. Mam problem z narzuceniem trajektori frezowania żeby była taka równa łódka. Mi wychodzi zawsze na środku krzyż. Da rade ktoś poratowac dobra rada ??
Dobra rada jest taka, żeby opisać problem jak należy ..... może wtedy ktoś nie tylko zrozumie o co Ci chodzi, ale nawet pomoże.
A jakiego freza używasz ?
OK, ale .... nadal nie wiemy co miałes na myśli pisząc, cyt:Stolarstwo Zbeczka pisze: ↑20 sty 2021, 22:00Używam freza kulowego 12mm.
Wychodzi mi coś takiego, nie wiem czy dobrze ale rysuje wektor zewnetrzyny i daje grawerowanie profilem
60 x 30 ... czego .... kilogramów ?
lajosz pisze: ↑21 sty 2021, 00:24OK, ale .... nadal nie wiemy co miałes na myśli pisząc, cyt:Stolarstwo Zbeczka pisze: ↑20 sty 2021, 22:00Używam freza kulowego 12mm.
Wychodzi mi coś takiego, nie wiem czy dobrze ale rysuje wektor zewnetrzyny i daje grawerowanie profilem60 x 30 ... czego .... kilogramów ?
Poza tym, nie ma czegoś takiego jak wektor zewnętrzny ..... wektor, to wektor .... może mieć tylko kierunek i zwrot i ... nic więcej.
Sorry za sarkazm, ale .... no nie podajesz informacji które są NIEZBĘDNE, żeby Ci pomóc jakoś, ale OK ..... spróbuję.
Moim zdaniem powinieneś na próbę:
-- Utworzyć wektor (czyli ten romb jak na Twoim zdjęciu) o żądanych wymiarach (Załóżmy, że te wymiary to 300 x 150 mm) , a następnie utworzyć relief poprzez skorzystanie z edytora kształtu (ustawienia jak na screenie)
Jeśli na symulacji wyjdzie jak chciałeś, to można powielić relief do żądanej ilości kafli, albo powielić wektory i utworzyć z nich relief.
![]()