Teraz inna sprawa - przy końcu cięcia nurkuje i blokuje mi się oś Z - po zakończeniu palenia tak jakby THC waliło sygnałem w dół a Mach w górę i oba sygnały były na raz kierowane w silnik! Dzieje się to zazwyczaj gdy pali mały element i on "wypadnie" z arkusza - tak jakby za długo po zaniku ARC OK jeszcze chciał sterować - to pasuje zmienić na krótszy czas... Spróbuje dziś zwiększyć pauzę w końcu cięcia może mu przejdzie....
A teraz pytanie - Da się z G-kodu wysterować DISABLE? - mam opcję w SheetCamie żeby np na końcu cięcia wykonywał określony G-kod i mógłbym dodać żeby z programu wstawiało DISABLE tylko jak wysterować z G-kodu Output-2 ?
[ Dodano: 2015-09-12, 08:06 ]
Czy przypadkiem nie wystarczy dodać do kodu komendę M04 przed końcem palenia?
Tylko tak - mam na output1 ON/OFF plazmę, na OUTPUT2 Disable Prokopcia i właśnie nim chcę wysterować...
Czy np zapisać wyjście M07 (Wyjście Mgła) na output2 i dodać kod M07 na np 5mm przed końcem cięcia?
No i gdybym tak samo analogicznie postąpił z narożnikami i małymi otworami to jeśli kod (np działający) M07 jest na 5mm przed narożnikiem to jaki kod ma być np na 2mm po narożniku żeby odwołać Output2?