No cóż, pozostaje tylko współczuć
Modernizacja frezarki 4FYA
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Re: Modernizacja frezarki 4FYA
Masz, nawet 2 miliony linii kodu z rastrem 0,15mm
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
No możesz wyciąć A co? Jezuski Ci sie nie podobają?
tak czy siak bufor macha przełknał 2 miliony linii g kodu, obróbka wykonczeniowa 36 godzin.
tak czy siak bufor macha przełknał 2 miliony linii g kodu, obróbka wykonczeniowa 36 godzin.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
To trzeba bylo powiedziec ze operator kreci korbkami - byloby rekodzielo
Cześć,
Koledzy chce przerobić heckerta fu 250x1000, jaki moment dobrać na silnikach? 8nm wystarczy, czy brać 12? Praca będzie wykonywana jedna - ukosowanie krawędzi głowicą w stali, element będzie ustawiony na przyrządzie pod odpowiednim kątem. Posuwy rzędu 120 mm / min w X. Y, Z symbolicznie 20-30 mm/min.
Pozdrawiam
Koledzy chce przerobić heckerta fu 250x1000, jaki moment dobrać na silnikach? 8nm wystarczy, czy brać 12? Praca będzie wykonywana jedna - ukosowanie krawędzi głowicą w stali, element będzie ustawiony na przyrządzie pod odpowiednim kątem. Posuwy rzędu 120 mm / min w X. Y, Z symbolicznie 20-30 mm/min.
Pozdrawiam
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 84
- Kontakt:
Różnica w cenie niewielka a stół spory. Zakładaj 12 kN. Mam nieodparte wrażenie że ósemki są jakieś słabe, nieproporcjonalnie między 4 a 12.
Ok, dzięki Kamar. Zapomniałem dodać że chce zostawić to narazie na srubach trapezowych. W heckercie wszystkie dźwignie mam wyciągnięte na front, stąd przeróbka na kulowe jest dość problematyczna. Może wrzucić coś mocniejszego niż 12nm? Czy da radę na tym co jest. Precyzja wymagana rzędu 100 mikronów
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 84
- Kontakt:
Dla mnie pomysł zły, bardzo zły Dokładność liniową to może utrzymasz kasując luz nawrotny programowo ale na otworach wyjdzie, cudów nie ma.
Jak już maszynę będziesz miał to zobaczysz ile warte są stwierdzenia , że maszynka tylko do tego czy tamtego