Mini wrzeciono BLDC
-
kamilkamil1
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)

- Posty w temacie: 7
-
smouki
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 48
- Kontakt:
największe siły działają jak frez wpija się w materiał, ośka opiera się o pierwsze łożysko na dole bo oś jest szersza, nie wpływa to pozytywnie na łożyska, ale nie widzę problemu wymieniać ich nawet co miesiąc, bo są tanie jak barszcz. Docelowo chciałem założyć podwójne skośne, ale nie znalazłem takich.
[ Dodano: 2011-03-12, 18:08 ]
a żeby się nie wysuwało pod własnym ciężarem, to mozna jakąś zawleczkę zastosować z drugiej strony łożyska
[ Dodano: 2011-03-12, 18:08 ]
a żeby się nie wysuwało pod własnym ciężarem, to mozna jakąś zawleczkę zastosować z drugiej strony łożyska
-
kak
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 12
Nie wiem czy dobrze rozumuje, ale wydaje mi sie ze, poniewaz frez to jest spirala, jak sruba, próbuje sie wkrecic w material i dlatego moze wyciagac oske silnika.
Jak balse frezowalem ( bardzo miekkie) i zamocowane bylo tylko na bokach, to srodek sie podnosil. Frez wyciagal balse do góry. A jak sztywny material jest zamocowany do stolu, wtedy oske wrzeciona wyciaga z lozysk i cala Zetke ciagnie do dolu - tak mi sie wydaje.
Z kolei czubek freza tez wyglada jak lopata. Jak zlapie material to chce sie wgryzc do srodka i ciagnie i material do góry i Zetke do dolu - to tez mi sie tak wydaje.
Jak balse frezowalem ( bardzo miekkie) i zamocowane bylo tylko na bokach, to srodek sie podnosil. Frez wyciagal balse do góry. A jak sztywny material jest zamocowany do stolu, wtedy oske wrzeciona wyciaga z lozysk i cala Zetke ciagnie do dolu - tak mi sie wydaje.
Z kolei czubek freza tez wyglada jak lopata. Jak zlapie material to chce sie wgryzc do srodka i ciagnie i material do góry i Zetke do dolu - to tez mi sie tak wydaje.
-
namemartin
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 7