Mastercam 2017 problem z 4 osią


czeplin80
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 5
Posty: 51
Rejestracja: 18 mar 2016, 15:50
Lokalizacja: IL

Re: Mastercam 2017 problem z 4 osią

#11

Post napisał: czeplin80 » 12 lip 2019, 17:36

Dodane 5 minuty 43 sekundy:
4 th axis settings.jpg
Dodane 15 minuty 32 sekundy:
wiem ze jest jakis kod ,zeby kontrola czytala wiecej linijek do przodu ,i moze zmien ten posow na "inverse "

Dodane 21 minuty 47 sekundy:
https://www.haascnc.com/service/codes-s ... ue=G93.pdf




rc666
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 937
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: Mastercam 2017 problem z 4 osią

#12

Post napisał: rc666 » 15 lip 2019, 22:06

Jezeli mowimy o HAASie to problem jest z maszyna a nie z G code.
Probowales zwolinc i wtedy zobaczyc czy dziala plynnie?
Ta maszyna to ile wiosen sobie liczy?
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...


czeplin80
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 5
Posty: 51
Rejestracja: 18 mar 2016, 15:50
Lokalizacja: IL

Re: Mastercam 2017 problem z 4 osią

#13

Post napisał: czeplin80 » 15 lip 2019, 22:39

ja tez obstaje za tym ze kontrola nie czyta wystarczajaco do przodu i dlatego mu tak szrpie ,Robilem trocje na haasie i jezeli milabym robic co dzien na 4 axis to napewo wykupilbym high ffed option i zrobil dobry post do tego ,a nie jechal na standardowym fanukowskim

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”