MAHO mh600c 96r Philips 5000 532 blad 0 23 1 01

Wprowadzenie stalych maszynowych

Dyskusje o frezarkach typu Deckel

Autor tematu
bulamoto
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 6
Rejestracja: 30 lis 2016, 23:34
Lokalizacja: Mirsk

Re: MAHO mh600c 96r Philips 5000 532 blad 0 23 1 01

#11

Post napisał: bulamoto » 23 lip 2018, 21:27

Parametry wgrane, jednak nie startuje hydraulika. Na bocznej szafce pokazuje blad 57. Szukamy ewentualnie osoby, ktora zna ta maszyne i pomoze w uruchomieniu oraz wdrozy w jej obsluge, oczywiscie odplatnie




Cubitus
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 4
Posty: 23
Rejestracja: 22 kwie 2014, 23:05
Lokalizacja: gdzies bylem nic nie widzialem

Re: MAHO mh600c 96r Philips 5000 532 blad 0 23 1 01

#12

Post napisał: Cubitus » 25 lip 2018, 19:19

Blad 57 to raczej nie jest maly problem. Na angielskich forach to blad zasilania sterowania.

Pomierz napiecia na pinach przetwornicy komputera tam gdzie masz +5 -5 +12 -12 +15 -15 +24 i tak dalej. Chodzi o ta szudlade o ktorej mowilem. Zobacz czy masz wszystkie tak jak trzeba +- 0.3-0.5 volt dc.
Dla 5 v tolerancja jest praktycznie zerowa to najwazniejsze dla elektroniki napięcie ma byc 5 i tyle.

Potem sprawdz zasilacz glowny dla napedow. Co do niego wchodzi i ile wychodzi czyli Ile jest na dc linku czy zasila wentylayory itd.

Dodane 1 minuta 2 sekundy:
Aha przy przetwornicy dotykajac piny sonda miernika nie zrob przypadkiem zwiery to by bylo fatalne.
Jest przycisk "pomógł" jeśli tak było, to naciśnij go proszę.


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 383
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: MAHO mh600c 96r Philips 5000 532 blad 0 23 1 01

#13

Post napisał: andrjalo » 31 lip 2018, 08:46

Hydraulika jest załączana poza PLC systemu. Po naciśnięciu startu hydrauliki hydraulika ma się załączyć a ciśnieniowy ma dać potwierdzenie. Jak nie ma potwierdzenia to system nie podtrzymuje sterowania.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarki Deckel, Maho, Aciera, Abene ”