Litery w cały napis Inkscape

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych

Autor tematu
kasia9091
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 14 lip 2017, 16:22
Lokalizacja: Bytom

Litery w cały napis Inkscape

#1

Post napisał: kasia9091 » 14 lip 2017, 16:34

Witam.
Czy mógłby mi ktoś napisać jak łączyć litery w cały napis tak aby ploter nie wycinał każdej literki osobno tylko cały napis żeby się trzymał razem ? A nie rozpadał. Tak jak w załączniku. Dopiero się uczę. Jak to zrobić w programie INKSCAPE ?
Pozdrawiam!
Załączniki
you.dxf
(61.79 KiB) Pobrany 112 razy


Kasia9190

Tagi:


Domitronic
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 16 lip 2017, 15:11
Lokalizacja: Poznań

Re: Litery w cały napis Inkscape

#2

Post napisał: Domitronic » 16 lip 2017, 15:22

kasia9091 pisze:Witam.
Czy mógłby mi ktoś napisać jak łączyć litery w cały napis tak aby ploter nie wycinał każdej literki osobno tylko cały napis żeby się trzymał razem ? A nie rozpadał. Tak jak w załączniku. Dopiero się uczę. Jak to zrobić w programie INKSCAPE ?
Pozdrawiam!
Zarejestrowałem się specjalnie, żeby Ci pomóc :) Doceń

1. Zaznacz całość,
2. Przejdź do narzędzia "Edycja węzłów" (F2),
3. Wciskasz SHIFT + J. :D

Sądziłem, że trzeba to robić ręcznie, ale jak się okazuje nie... jest do tego bardzo proste i szybkie narzędzie :) Przy okazji pomocy sam się czegoś nauczyłem


Autor tematu
kasia9091
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 14 lip 2017, 16:22
Lokalizacja: Bytom

#3

Post napisał: kasia9091 » 17 lip 2017, 15:48

Dziękuję bardzo za pomoc ! I doceniam poświęcenie zarejestrowania się na forum !
Pozdrawiam !:)
Kasia9190


robo1973
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 20
Rejestracja: 23 mar 2010, 16:54
Lokalizacja: aaa

Re: Litery w cały napis Inkscape

#4

Post napisał: robo1973 » 14 lis 2017, 15:58

Cześć !!!
Jak w jak inkscape zapisać w formacie .stl ?


CNCTailor
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 17 paź 2017, 15:49
Lokalizacja: Warszawa

Re: Litery w cały napis Inkscape

#5

Post napisał: CNCTailor » 15 lis 2017, 19:29

STL? To raczej format pod 3D (np drukarki), a Inkscape jest do 2D...

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3363
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Litery w cały napis Inkscape

#6

Post napisał: Zienek » 19 lis 2017, 09:38

Inkscape ma możliwość zapisu do dxf i większość programów do pisania kodu NC powinno dać radę to obsłużyć. Plotery tnące łykają HPGL, który też jest w Inkscape.

Domitronic - masz plusa, bo ja to zawsze ręcznie robiłem :)


magdaK40
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 16 kwie 2020, 23:16

Re: Litery w cały napis Inkscape

#7

Post napisał: magdaK40 » 17 kwie 2020, 14:05

Czy ktoś może mógłby pomoc w tym samym temacie??
Niestety metodą skrótów u mnie nie działa :(
Chciałabym połączyć litery w jeden napis do wyciecia w sklejce..


dlewczuk
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 65
Rejestracja: 11 lut 2015, 12:46
Lokalizacja: Siedlce

Re: Litery w cały napis Inkscape

#8

Post napisał: dlewczuk » 18 kwie 2020, 12:12


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”