Jeżeli chodzi o TTT to, gdy się uruchomi konfigurację z NGCGUI-mill to jest od razu w zakładkach.
Zakładka jest na tyle czytelna, że podstawowe operacje można opanować bawiąc się symulatorem.
Dodatkowo należy opanować instalację czcionek (domyślnie dostępne kilka) oraz co to jest czcionka grawerska (jednoprzebiegowa).
Do prostych napisów wystarczający - bardziej wymagający muszą pozostać przy starych sposobach.
Generowany kod - na łukach szarpie maszyną (łuki z krótkich odcinków) - może nie umiem czegoś ustawić - podpowiedź mile widziana.
Program z LinuxCNC 2.5 jest już zainstalowany - jeśli go nie ma, wystarczy dodać podany kod w pliku .ini
Większość spraw (podstawy) jest już opisana w internecie - czasami jest tylko problem ze znalezieniem tej która nas dręczy.
Kolega kazikowski jeżeli będzie potrzebował wolniejszego/spokojnego wprowadzenia w podstawy i ma czas może mnie odwiedzić.
Ja do Warszawy się nie wybieram, bo mam zapędy do demonstrowania (nie chcę kusić losu) - kolega natomiast może w promocji otrzymać odpust.

Pozdrawiam