Jakiej strategii użyć ?

featureCAM

Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1613
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Jakiej strategii użyć ?

#1

Post napisał: blasterpl » 10 lut 2019, 13:53

Jakiej strategii (cechy) użyć dla wykonania tego rowka , chce go wykonać tarczka na frezarce.
Obrazek




abcdef
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 172
Rejestracja: 11 mar 2018, 10:39

Re: Jakiej strategii użyć ?

#2

Post napisał: abcdef » 10 lut 2019, 14:02

my to robimy "drutem" tak na marginesie.


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1613
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Jakiej strategii użyć ?

#3

Post napisał: blasterpl » 10 lut 2019, 14:22

Jak to wykonać fizycznie na maszynie to ja wiem , ale jak wygenerować G-code ?

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6336
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Jakiej strategii użyć ?

#4

Post napisał: WZÓR » 10 lut 2019, 14:42

Najprościej - wykonaj sobie szkic na dnie kanałka.

Obrazek

..... , w CAM wybierz operację kontur , wskaż go na w/w szkicu i po wybraniu narzędzia , parametrów , itd. wygeneruj g kod.

Mariusz.


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1613
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Jakiej strategii użyć ?

#5

Post napisał: blasterpl » 10 lut 2019, 16:20

Ale w FeatureCam nie ma czegos takiego jak "kontur" :shock:

Awatar użytkownika

Butler
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 276
Rejestracja: 07 mar 2018, 16:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Jakiej strategii użyć ?

#6

Post napisał: Butler » 10 lut 2019, 18:05

To jak się tam nazywa najprostsza ze strategi, więc zaznaczenie łańcucha i ścieżka w 2D?
Nie masz łańcucha, to go stwórz jako linię pomocniczą.


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1613
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Jakiej strategii użyć ?

#7

Post napisał: blasterpl » 10 lut 2019, 19:27

Koledzy , pytanie jest do kogoś kto ogarnia FeatureCam lepiej ode mnie i dotyczy sprawy czysto technicznej jak to zrobić w FeatureCam.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „featureCAM”