Jaki program
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Nie chodzi o to jakie zwierzę czterokopytne się śmieje tylko o uczciwą grę.Romuald35 pisze:Koń by się uśmiał panowie...
ale akurat Pan Drim zna prawdę... i widzi jak tu niektórym przeszkadza jak się innym pomaga...

Forum narzędziowe Oberon numer 05(50)/2011 strona 10-12.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 5
coś mi się widzi, że dostaje Pan w łapę jako nauczyciel nie od tej stajni ......hehehe i ma Pan problem, aż dziw bierze, że jest Pan taki zaborczy co do tylko tych produktów...- dziwne naprawdę wręcz podejrzane.
P.S.
To nie jest żadna gra, może Pan w coś gra ja nie.
Jestem pracownikiem firmy, która używa właśnie tych produktów i na nich pracuje, ale Pan tego nie rozumie.. szkoda..
P.S.
To nie jest żadna gra, może Pan w coś gra ja nie.
Jestem pracownikiem firmy, która używa właśnie tych produktów i na nich pracuje, ale Pan tego nie rozumie.. szkoda..
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 6
Witam
Nie wiem po co robicie taki spam w tym temacie.
Zaczynam moją przygode z cnc i zadalem bordzo poroste pytanie. To że Pan Romuald35 i jasiu... zaproponowali mi programy to pewne ososby na tym forum uważają to za reklamę.
Mało mnie to obchodzi czy Pan Romuald35 sprzedaje dany program czy nie. Tylko on zaproponował mi konkrtyne rozwiązanie, a nie jak inni pisanie kodu na kartce papieru.
Do Panów Jarenio i pitsa jeżeli macie do zaoferowania program/y tak jak pisałem w pierwszym poście to proszę o przedstawienie ich, a nie posądzanie kogoś o reklamę.
Pozdrawiam
Nie wiem po co robicie taki spam w tym temacie.

Zaczynam moją przygode z cnc i zadalem bordzo poroste pytanie. To że Pan Romuald35 i jasiu... zaproponowali mi programy to pewne ososby na tym forum uważają to za reklamę.

Mało mnie to obchodzi czy Pan Romuald35 sprzedaje dany program czy nie. Tylko on zaproponował mi konkrtyne rozwiązanie, a nie jak inni pisanie kodu na kartce papieru.
Do Panów Jarenio i pitsa jeżeli macie do zaoferowania program/y tak jak pisałem w pierwszym poście to proszę o przedstawienie ich, a nie posądzanie kogoś o reklamę.
Pozdrawiam
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Porównaj to co pisze rajmund24 i anielka13 na forum.cad.pl z tym co pisze Romuald35 i zuza13 tutaj na forum, to zrozumiesz kto robi spam i dlaczego.Drim pisze:po co robicie taki spam w tym temacie.
Proszę oto przykład: http://forum.cad.pl/jaki-program-zamias ... 77351.html - tamtejszy Romuald nawet aktualizację postu robił po trzech miesiącach od zakończenia dyskusji, aby linki były aktualne i kierowały do najlepszego i najtańszego programu.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Zaczyna mi się ten wątek podobać
Panie Pitsa proszę jeszcze o odpowiedniki na forum cnc dla osób:
lukasz28
tak sobie myślę, że to może być drim )))))))))))
harasimowicz
hmm ten to nie wiem, ale może jasiu...
olo-gdynia
hmm ten to chyba Pan Pitsa..
heheeh zabawne,
Ja na miejscu Administratora, to bym wywalił wszystkie posty do Drim, który dziękuję za odpowiedź - Tutaj się dla mnie ten wątek zakończył.
Regulamin
8. odpowiedzi winny być bezpośrednio związane z tematem dyskusji tak aby nie zaniżać poziomu Forum CNC, - To dedykuje Panu Pista
Panie Pitsa niech się Pan weźmie w garść... może Pan pomylił zawód i chciał być detektywem:)))))))))
Panie Pitsa proszę jeszcze o odpowiedniki na forum cnc dla osób:
lukasz28
tak sobie myślę, że to może być drim )))))))))))
harasimowicz
hmm ten to nie wiem, ale może jasiu...
olo-gdynia
hmm ten to chyba Pan Pitsa..
heheeh zabawne,
Ja na miejscu Administratora, to bym wywalił wszystkie posty do Drim, który dziękuję za odpowiedź - Tutaj się dla mnie ten wątek zakończył.
Regulamin
8. odpowiedzi winny być bezpośrednio związane z tematem dyskusji tak aby nie zaniżać poziomu Forum CNC, - To dedykuje Panu Pista
Panie Pitsa niech się Pan weźmie w garść... może Pan pomylił zawód i chciał być detektywem:)))))))))
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
No zaproponowałem, że skoro nie wiesz, co kupić, to ściągnij darmowego freemila i baw się w generowanie ciekawych ścieżek, przynajmniej zorientujesz się, co jesteś w stanie zrobić.Drim pisze:To że Pan Romuald35 i jasiu... zaproponowali mi programy
Jest to o tyle fajne, że modelery do freemila za darmo też by się znalazły, a więc bezinwestycyjnie mógłbyś pozbyć się tego: "Zaczynam moją przygode z cnc", bo pierwszy raz miałbyś za sobą.
W sumie to najpierw trzeba sobie uświadomić po co komu program CNC. Bo jeśli ma zamiar frezować proste kieszenie, nieskomplikowane kształty, czy wiercić otwory, to zamiast Cama, ja proponuję przyjrzeć się temu, co fabryka maszynie dała. No i nauczyć się wchodzić na ścieżkę skompensowaną i z niej zejść, tak by nie było śladu, gdzie początek konturu, a gdzie koniec.
A jeśli ktoś bawi się w rzeźbę, to moim zdaniem trzeba zacząć od modelera. Ja lubię Rhino, ale istnieje wiele innych programów do modelowania. Bo to od tego właśnie modelera będzie zależeć stopień skomplikowania detali. Czasem trzeba zaokrąglić jakąś krawędź, co to i tak idzie po jakimś łuku i tu większość programów wymięka.
A jak już się ma zamodelowane, to czemu nie wykorzystać darmowego freemilla?
I tak to jest z promowaniem produktów przeze mnie

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
To jest odwieczny tekst prezesów, którzy by chcieli przy oszczędzićjasiu... pisze:
W sumie to najpierw trzeba sobie uświadomić po co komu program CNC. Bo jeśli ma zamiar frezować proste kieszenie, nieskomplikowane kształty, czy wiercić otwory, to zamiast Cama, ja proponuję przyjrzeć się temu, co fabryka maszynie dała.

Dla programisty zawsze lepiej w zaciszu sobie w CAM`ie popracować - takie moje zdanie.
P.S.
W Mastercam Mill Pzoiom 1 można zrobić niebotyczne rzeczy.. a w sumie jest to najniższy poziom do 3 osi...
Uwaga!!! Pitsa patrzy

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Drim, prosze bardzo:
HeeksCNC - darmowy, bez problemu można od niego zacząć i nauczyć się podstaw, a i ciekawsze rzeczy da się przy jego pomocy "wysktobać"
CamBam - aktualnie znowu rozwijany, pierwsze chyba 40 uruchomień nie wymaga kupowania programu, do 3 osiówki jak najbardziej wystarczy, jak dla mnie itak ma za dużo ustawień
LibreCad - łopatologiczny i prosty, no i też free
HeeksCNC - darmowy, bez problemu można od niego zacząć i nauczyć się podstaw, a i ciekawsze rzeczy da się przy jego pomocy "wysktobać"
CamBam - aktualnie znowu rozwijany, pierwsze chyba 40 uruchomień nie wymaga kupowania programu, do 3 osiówki jak najbardziej wystarczy, jak dla mnie itak ma za dużo ustawień
LibreCad - łopatologiczny i prosty, no i też free
Pozdrawiam; Jarek