Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

Tematy inne dotyczące mechaniki nie pasujące do żadnego z działów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
prosteiszkuteczneWynalazki
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 272
Rejestracja: 05 cze 2019, 17:00

Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#1

Post napisał: prosteiszkuteczneWynalazki » 15 lis 2020, 17:45

Jak zrobić by zacisk automatycznie się otwierał jak pociągnę wajchę na kierownicy?
Obrazek




IIS
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 47
Rejestracja: 24 sie 2019, 22:19
Lokalizacja: Banino
Kontakt:

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#2

Post napisał: IIS » 15 lis 2020, 17:56

Dodać serwonapęd ? Przekładnie ślimakową ? Jak to ma być 1time to jakiś pirotechniczny otwieracz nada się


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2421
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#3

Post napisał: Steryd » 15 lis 2020, 17:58

I koniecznie sterowanie z pcta.
Można?
Morzna!!!


mineque
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 358
Rejestracja: 12 wrz 2010, 01:59
Lokalizacja: Południe

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#4

Post napisał: mineque » 15 lis 2020, 18:46

Żeby nie było opóźnien to swiatlowód


ARGUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1919
Rejestracja: 09 kwie 2007, 22:41
Lokalizacja: Szczecin

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#5

Post napisał: ARGUS » 15 lis 2020, 19:00

Zrobić nie wiem ale są gotowce
https://alle gro.pl/oferta/automatyczna-regulacja-wysokosci-siodelka-sztyca-9869829394?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_rowery-nca&ev_adgr=Rowery&gclid=EAIaIQobChMIx-j3sJCF7QIVxeFRCh0hGgqNEAQYASABEgLDYPD_BwE

Awatar użytkownika

Autor tematu
prosteiszkuteczneWynalazki
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 272
Rejestracja: 05 cze 2019, 17:00

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#6

Post napisał: prosteiszkuteczneWynalazki » 15 lis 2020, 20:36

I jak jest zrobiona ta gotowa?


ARGUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1919
Rejestracja: 09 kwie 2007, 22:41
Lokalizacja: Szczecin

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#7

Post napisał: ARGUS » 15 lis 2020, 21:30

Jak jest zrobiona to nie wiem . Działa na podobnej zasadzie jak
kolumna hydrauliczna fotela.

Awatar użytkownika

Autor tematu
prosteiszkuteczneWynalazki
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 272
Rejestracja: 05 cze 2019, 17:00

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#8

Post napisał: prosteiszkuteczneWynalazki » 15 lis 2020, 22:11

To ja mogę zrobić takie samo, po prostu wstawiając siłownik gazowy z blokadą i linkę do niego tylko wtedy wszystko się będzie kręcić w koło i wesoło.


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 485
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#9

Post napisał: dudziak4 » 15 lis 2020, 22:36

Steryd pisze:
15 lis 2020, 17:58
I koniecznie sterowanie z pcta.
Przerost formy wystarczy PLC albo prościej na samych przekaźnikach.


maciek95k
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 311
Rejestracja: 31 mar 2017, 23:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak zrobić automatyczne otwieranie zacisku?

#10

Post napisał: maciek95k » 15 lis 2020, 22:43

Możesz też kupić gotowca i zamontować bo skoro ktoś to robi w setkach sztuk to pewnie wychodzi go taniej...
No ale zapewne próbuje wszystkich oszukać i da się to zrobić za 20zł...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mechanika”