Za Haasem przemawia tylko cena i podobno serwis bo w innych serwisach jest o wiele gorzej.
nowicjusz
troche ludzi się zebrało więc może ktoś ma jakies sposoby na tą tabele narzędzi, ( prócz g43 )ospa1000 pisze: ↑10 lip 2018, 10:312) tabela narzędzi ( offset ) mam 200 pozycji w tym pierwsze 20 to magazyn, magazyn nie ma pustego miejsca na wymianę narzędzia. Jak dodać więcej narzędzi do tej tabeli ? Pomierzone wcześniej narzędzia chce trzymać w szafie i w razie potrzeby ładować je z ręki do maszyny.
Jeszcze lepsze są maszyny z AFM Defum. W byłej filmie kupili Harnasia, to tam okienko na kabel było jeszcze kilka razy większe niż tutaj. I jeszcze krawędź była zabezpieczona taką uszczelką typu U uciętą z metra. Może by to tak nie kłuło w oczy, jakby nie było zaraz na widoku, ale niestety było. A druga rzecz. Firma sobie zażyczyła chłodzenie przez wrzeciono 8 bar. A maszyna bez dachumarkuz pisze: ↑14 lip 2018, 09:43HAAS to taki maluch w czasach PRL , upragnione cztery kółka . Kupywało się to i łykało jako tako kilometry , siedziało się upapranym w smarach bo zawsze coś padło . Ale był za***isty bo jechał .
Kupuje się obrabiarkę robi to jako tako nerwów przy tym nie raz sporo , ale robi .
ospa1000 pisze:2) tabela narzędzi ( offset ) mam 200 pozycji w tym pierwsze 20 to magazyn, magazyn nie ma pustego miejsca na wymiane narzędzia. Jak dodać więcej narzędzi do tej tabeli ? Pomierzone wcześniej narzedzia chce trzymać w szafie i wrazie potrzeby ładować je z ręki do maszyny
ryby007 pisze:Co do drugiego to sam jestem ciekaw jak zrobić by wywołać narzędzie nr 100 jedynie odwoływać się do korekcji długości i średnicy wiem np. q T1 G43 H100
Też muszę ..... , po 5 latach użytkowania posprzątać.