Esprit- kto z was na nim pracuje?

Dyskusje dotyczące programu Esprit

Zgłoszenia konkursowe


krayerster
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 25
Rejestracja: 28 kwie 2013, 10:54
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Esprit- kto z was na nim pracuje?

#21

Post napisał: krayerster » 28 sie 2018, 23:52

Zaznacz obie - potem z automatu stwórz nową - połączy. ;P

pisz - pomogę.



Tagi:

Zgłoszenia konkursowe


wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 170
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: Esprit- kto z was na nim pracuje?

#22

Post napisał: wiktoriano » 08 lis 2018, 10:28

Nie robiłem na innym cam'ie ale jak dla mnie to jest tragedia, ja tak się morduje na min, że masakra, chodzi o frezowanie na tokarce, a dokładniej o struktury.
Np. załącznik "6 kieszeń" - ściana 81, kiedy zaznaczę ścianę i kliknę utwórz struktury \ kieszeń, wyświetla komunikat "nieznany błąd".
Inaczej mówiąc nie chce mi zrobić po tej samej stronie co "3 Kieszeń" czyli na Y+
Reszta w porządku?
test esprit.rar

Awatar użytkownika

-=JaNeK=-
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 266
Rejestracja: 23 kwie 2008, 22:34
Lokalizacja: WarSZawkA

Re: Esprit- kto z was na nim pracuje?

#23

Post napisał: -=JaNeK=- » 22 sty 2019, 08:59

przy kieszeni zaznaczamy dno kieszeni. jak zaznaczasz ściany to masz ikonkę profil boczny. niestety nie ma załącznika aby podejrzeć więc strzelam :) błąd może również wynikać z tego, że ściana nie jest prosta.

Dodane 2 minuty 4 sekundy:
Czy posiada ktoś postprocesory do Fanuca 21i-T i na maszynę Miyano BNA 42 MSY?
ja posiadam jednak na taką maszynę (Miyano) post raczej nigdy nie będzie darmowy :)
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki, stoły, podajniki
FANUC - frezarki, tokarki, automaty wzdłużne

Instrukcje HAAS są dostępneTU


lotnik11
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 189
Rejestracja: 28 wrz 2009, 10:54
Lokalizacja: ze ściany wschodniej

Re: Esprit- kto z was na nim pracuje?

#24

Post napisał: lotnik11 » 26 sty 2019, 18:57

-=JaNeK=- pisze:
22 sty 2019, 08:59
błąd może również wynikać z tego, że ściana nie jest prosta.
..... albo z nie wiedzy i braku wyobraźni w tworzeniu ścieżki. :P :P :P
Klikam w Solid Works, NX a kiedyś w Solid Edge
Teraz zmuszony jestem w Esprit.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Esprit”