A nie uważasz, sprowadzanie do europy żywności z kraju, który produkuje tą żywność na Ruskim nawozie (wartym 20 mld zielonych rocznie) jest działaniem wspomagającym Rosję?
Dokąd zmierza świat?
-
drzasiek90
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 80
- Kontakt:
Re: Dokąd zmierza świat?
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 89
drzasiek90 pisze:Putin wie jak je ominąć i śmieje się z tych którzy sami sobie zaciskają pasa
I znów się pojawia ten wielki mit putina co to wszystkich przechytrzy. Taaaaa,
-
jasiu...

- Posty w temacie: 64
Ty poważnie myślisz, że dron lata na podstawie GPS-a? Albo tak się go puszcza, niech sobie leci, gdzie chce.
Fakt, dopiero później się znalazły, a jak już na terytorium Rosji okrążono Ukraińców, to się okazało, jak głupim pomysłem było tam się pchać. Bo Ruskie nie domknęli pierścienia okrążającego, pozostawili jedną drogę. Przez bagno.
O widzisz, zaczynasz włączać myślenie. Co tak naprawdę Rosji jest potrzebne i jaki zysk będzie mieć z dojścia do delty Dunaju.
A może zwyczajnie brak pieniędzy w budżecie, które mogłyby zostać na rozkręcenie takiej produkcji przeznaczone? No i cała masa głupków, którym się wydaje, że skoro polski lotnik miał latać na drzwiach od stodoły, to dron można zbudować z silnikiem na bazie dawnych silników Trabanta, czy syrenki. Może nawet jakieś zapasy z "Składnicy Harcerskiej" by się jeszcze nadały?
Ale wręcz przeciwnie. Czy reagowanie sceptycyzmem na oficjalną propagandę jest szerzeniem teorii spiskowych?
Jeśli będziesz wybierał te klocki, które ci akurat w danym momencie pasują i nie zauważał innych, to tak będzie. W tej chwili w Rosji jest około 25-28 milionów mężczyzn, których można, jako rezerwistów powołać pod broń. Pasuje ci taki klocek?
Po prostu cholernie przebiegły bandyta. Lata w ruskiej bezpiece tego go nauczyły.
Nie miał nawigacji, ale miał urządzenie żyroskopowe, które stabilizowało lot. Jeśli coś V1 zepchnęło z kursu, to on na ten kurs wracał.upadły_mnich pisze: ↑11 wrz 2025, 14:35Odnośnie dronów: mam wrażenie, że pierwszym dronem bojowym był...niemiecki V1 i ciekawostka miał nawigację.
Na marginesie, proponował bym też poczytanie o rosyjskich pociskach Ch-101 i Ch-102.
I to jest błąd. Wojny kończyły się, jeśli była możliwość właśnie działania zero-jedynkowego. II wojnę z kretesem przegrały Niemcy. Wszelkie inne wojny jedynie przygasały, by znów wybuchać. Ot choćby jak Izraela z Palestyną. A wojna Rosji z Ukrainą na zero-jedynkowe zakończenie nie ma najmniejszych szans. Może dlatego Putin nadal atakuje?
Nie, bo te kraje, które sankcji nie wprowadziły i nie wprowadzą. Ameryka Południowa, Afryka, Azja, przede wszystkim Indie i Chiny. A Europa trochę komplikuje życie Rosji, ale z drugiej strony sama też za te sankcje płaci. Boli obie strony.
Bardzo duża część. Choćby dlatego, że są członkami rosyjskiej cerkwi. To jest właśnie problem, że różnice pomiędzy tymi narodami są minimalne. Prawie ten sam alfabet, bardzo podobny język, to samo wyznanie. No i brak wyraźnej historii, o ile większość krajów potrafi powiedzieć, jakie tereny do nich historycznie należały, to Ukraina właściwie nie ma się do czego odnieść, do jakiś granic sprzed wieków.
-
IMPULS3

drzasiek90 pisze: nie uważasz, sprowadzanie do europy żywności z kraju,
To już było w tym temacie, wiele rzeczy innych mi się nie podoba ot choćby produkcja leków w Indiach i Chinach i wielu innych rzeczy choćby elektroniki.
-
cawboy
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 22
IMPULS3 pisze: Tak samo jak i część polaków,
Nie wiem, nie znam takich.
drzasiek90 pisze:A tak sobie patrzę na te zdjęcia - ze zwykłej ciekawości - domu, na który rzekomo spadł dron.
Z tego co piszą dom ten został uszkodzony kilka miesięcy wcześniej w skutek wichury czy tez innym huraganem.
Krak.
-
IMPULS3

jasiu... pisze:O widzisz, zaczynasz włączać myślenie. Co tak naprawdę Rosji jest potrzebne i jaki zysk będzie mieć z dojścia do delty Dunaju.
Chciałem zauważyć ze już byli za Dnieprem,
A tak poza tym to nie myslę i nie wypowiadam się bo mnie zmęczyliście i muszę teraz po tym forum pójść do psychiatry.
-
drzasiek90

- Kontakt:
Ja nie zwracam uwagi na to "co piszą" bo pisać może każdy.
Ruski, białoruski, ukraiński albo Polski troll.
Nie sugeruje się tym co piszą.
Trzeba pozyskać informacje i samemu wyciągnąć wnioski, nie sugerować się cudzymi.
Ale jakim sposobem dron miał zrzucić całe poszycie dachu? Nawet jeśli by uderzył, to co najwyżej mógłby wpaść i zrobić dziurę w dachu a nie zerwać całe poszycie z obu stron.
Takie zerwanie to albo wichura albo wybuch.
Ale jeśli wybuch, to dlaczego szyby są całe?
Nic się tu nie klei, jak przy kowidzie.
Ja nie wierzę w te bajeczki.
Ale jak widać na 90 procent wystarczają, jak wtedy.
-
cawboy
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 22
drzasiek90 pisze:Ja nie zwracam uwagi na to "co piszą" bo pisać może każdy.
Czyli co, nic nie czytasz? Żeby samemu pozyskać informacje musiałbyś być na miejscu, pogadać z mieszkańcami itd. Jak masz czas...
Mnie się od początku wygląd tej chałupy po uderzeniu drona nie kleił, info o wcześniejszej wichurze tylko to potwierdziło.
Krak.
-
drzasiek90

- Kontakt:
Nie, że nie czytam ale nie wierzę w sugestie innych.
Obejrzałem zdjęcia, obejrzałem wypowiedź właściciela domu, posłuchałem wiadomości w radio i mam odpowiedź - nic się nie klei i nic nie pasuje do siebie.
Tak więc jest to kolejna propagandowa bajeczka dla naiwnych.
Może były jakieś drony...
Tego nie mam jak zweryfikować.
Ale na pewno nie było tak jak usiłują nam wmówić.
Obejrzałem zdjęcia, obejrzałem wypowiedź właściciela domu, posłuchałem wiadomości w radio i mam odpowiedź - nic się nie klei i nic nie pasuje do siebie.
Tak więc jest to kolejna propagandowa bajeczka dla naiwnych.
Może były jakieś drony...
Tego nie mam jak zweryfikować.
Ale na pewno nie było tak jak usiłują nam wmówić.