Czy to sie nada?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Czy to sie nada?
Co myślicie o zastosowaniu jako śrubę pociągową pręta gwintowanego i czy nadawał by się pręt o średnicy 6mm najbardziej by mi taki pasował. To co będzie na nim chodzić to najprawdopodobniej nagwintowana tuleja z mosiądzu o długości 2cm (mogę skrócić) czy lepiej zastosować jakiś grubszy ale wolał bym ten mały skok i mam takie tuleje/nakrętki i łożyska na ten właśnie rozmiar (mogę sprzedać mam ich za dużo)
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
WitamGalareta pisze:Co myślicie o zastosowaniu jako śrubę pociągową pręta gwintowanego i czy nadawał by się pręt o średnicy 6mm najbardziej by mi taki pasował. To co będzie na nim chodzić to najprawdopodobniej nagwintowana tuleja z mosiądzu o długości 2cm (mogę skrócić) czy lepiej zastosować jakiś grubszy ale wolał bym ten mały skok i mam takie tuleje/nakrętki i łożyska na ten właśnie rozmiar (mogę sprzedać mam ich za dużo)
Mysle ze bedzie spoko jesli to ma byc maszyna do styropianu jesli nie to nie polecam

Pozdrawiam PlotComplex.com
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
kolego Galareta, zrob sobie taki maly test wez sobie odcinek 50cm drutu fi5mm i pozginaj go sobie w rekach i sam sie przekonasz jakie to jest wiotkie .
Pret mosiezny to tez nie najlepszy pomysl w maszynach miedzy innymi dlatego stosuje sie nakretki z brazu zeby to one sie zurzywaly a nie sruby. Stalowa nakretka na mosieznej szpilce po pewnym czasie powyciera ci srube w miejscach czesciej uzywanych i bedziesz mial na calej dlygosci rozne luzy.
Pret mosiezny to tez nie najlepszy pomysl w maszynach miedzy innymi dlatego stosuje sie nakretki z brazu zeby to one sie zurzywaly a nie sruby. Stalowa nakretka na mosieznej szpilce po pewnym czasie powyciera ci srube w miejscach czesciej uzywanych i bedziesz mial na calej dlygosci rozne luzy.
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek