czas na grzmota
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
bo do prosimy dołączy się pewnie jeszcze kamar, więc zawczasu ... chętnie sie dokształce za friko, na doktorat mi sie iśc nie chciało, no ale czemu by jakichs ciekawostek nie uraczyc, temat znajomy i bez tajemnic, wiec czemu nie ...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 18:56 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt:
dyplom jak dyplom, ale wiele pojęc akademickich ma znikome zastosowanie w praktyce, tak samo tribologia warsztatowa polega na walnięciu trochę smaru na przekładnie, z coriolisem trochę dowcip bo dotyczy całego globu hehe
co do dyplomu - skoro pobierałem przez 3 lata stypendium tzw naukowe to chyba nie za krzywy ryj hehe
co do dyplomu - skoro pobierałem przez 3 lata stypendium tzw naukowe to chyba nie za krzywy ryj hehe
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 19:03 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 36
Ja też się zapisuję na listę chętnych... Zwłaszcza że jaskółka jest zawsze stosowana w strugarkch poprzecznych (pionowych też, choć nie zawsze) a tam siły są skierowane właśnie zupełnie nie liniowo jak byś chciał. Więc chętnie zobaczę jak to się ma do tego co chyba zaprojektowali też jak mniemam inżynierowie i DZIAŁA!!!! Chyba jakiś cud techniki.ma555rek pisze:na razie w tej prośbie jesteś jeden - dlaczego więc "prosimy"?

-
- Kontakt:
no, ale do rozwazan akademickich takie białe plamy jak najbardziej sie nadają, przewód doktorski moznaby otworzyć o wyzszości prowadnic trapezowych nad jaskołcym ogonem, no i te ukochane kręcące momenty
no ja lubie polibudki, od wtedy, od kiedy wykorzystuja moje materały źrodłowe w swoich pracach zbiorowych hehe, no ale jakis czas temu w jakims watku tu na forum dowiedziałem sie ze jestem mało doświadczony w tej materii, więc czemu miałbym sie nie dokształcić wykładem kolego ma555rka, zawsze jakiś problem do przemyślen w jesienne wieczory, tudzież materiał na ksiązkę
no ja lubie polibudki, od wtedy, od kiedy wykorzystuja moje materały źrodłowe w swoich pracach zbiorowych hehe, no ale jakis czas temu w jakims watku tu na forum dowiedziałem sie ze jestem mało doświadczony w tej materii, więc czemu miałbym sie nie dokształcić wykładem kolego ma555rka, zawsze jakiś problem do przemyślen w jesienne wieczory, tudzież materiał na ksiązkę

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 36
Ale klin w jaskółce to cała kwintesencja tej prowadnicy, można ustawić jej luz mając klucz w ręku jedynie a nie jak w przypadku innych prowadnic trzeba korzystać z dodatkowych maszyn.bartuss1 pisze:nie zapominajmy o klinie w jaskołce ktory poza samą kasacją luzu ma kształt nielioniowy
Zacytuję i będzie widać,kamar pisze:Ja podziękuje ale nieIMPULS3 pisze: Ja też się zapisuję na listę chętnych...Rzeczony kolega wyczerpał mój, (choć wydawał się nieograniczony) zasób tolerancji na odchyłki, a białe plamy żle się czyta

[ Dodano: 2015-11-23, 19:26 ]
A jest jakaś wyższość?bartuss1 pisze: przewód doktorski moznaby otworzyć o wyzszości prowadnic trapezowych nad jaskołcym ogonem,

Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 19:28 przez IMPULS3, łącznie zmieniany 1 raz.