Cube printer - OSTRZEŻENIE

Dyskusje dotyczące druku i drukarek 3D
Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: tuxcnc » 13 gru 2013, 18:59

skoczek pisze:Myślę że tym ostrzeżeniem 251mz dał Ci delikatnie do zrozumienia że pora zmienić sposób porozumiewania się na taki który nastawiony jest z szacunkiem dla kogoś kto jest mniej obeznany od Ciebie, choćby dlatego że zaczyna być to męczące dla postronnych użytkowników.
Jesteś w bardzo dużym błędzie.
Ostrzeżenie dostałem za widzimisię moderatora, który zwraca uwagę na pojedyncze słowa a nie sens zdań.
Jesteśmy w wątku w którym łamane są podstawowe zasady moralne na jakich opiera się nasza cywilizacja.
Przeczytaj uważnie, może zrozumiesz :
laserki pisze:3D Systems będzie jeszcze płakał.
Wystawię ten shit na Ebayu z taka ceną żeby nikt nie kupił i pełnym opisem "zmagań".
I nie dlategom że nie działa tak jak powinna ale dlatego, że chcieli mnie zrobić (a innych zrobili) w bambuko i namówili do wgrania softu, który uniemożliwia korzystanie z obcego filamentu. Taka zagrywka mnie wk...wiła.
A ja dostałem ostrzeżenie za pojedyncze słowa wyrwane z kontekstu.
Rozumiem że masz z tego frajdę, bo mnie nie lubisz, ale to ja mam rację a nie Ty ani moderator.

.

Tagi:

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 13 gru 2013, 19:01

251mz pisze:tuxcnc,
Stronę wcześniej przeklinałeś , teraz znów to się powtarza.
Kiedyś już zostałeś upomniany ,że to forum a nie obora i zasady kultury osobistej obowiązują.
W związku z powyższym dostajesz ostrzeżenie.
Proszę o poprawienie swoich postów albo będę zmuszony je usunąć !
A niby czemu laserki nie dostał ostrzeżenia równolegle? To on zaczął używać wyrazów z kropeczkami pierwszy.

Z Tuxem nie raz się pożarliśmy, i nie raz mu dawałem pomogóła. I nie mam do niego pretensji o sposób bycia - on juz taki jest, co nie zmienia faktu, że jest uczynny i posiada spory zasób wiedzy, którą chętnie się tutaj z nami dzieli. I to jest IMHO istotne, a nie słownictwo, jakiego w stosunku do rozmaitych buraków czasem używa.

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: skoczek » 13 gru 2013, 19:09

tuxcnc pisze:A ja dostałem ostrzeżenie za pojedyncze słowa wyrwane z kontekstu.
Rozumiem że masz z tego frajdę, bo mnie nie lubisz, ale to ja mam rację a nie Ty ani moderator.
Ech, miałem już nie ciągnąć tematu, niekonsekwentny jestem...

Dostałeś ostrzeżenie za brak kultury w wyrażaniu swoich opinii a nie za pojedyncze słowo. Czytaj ze zrozumieniem Kolego, bo 251mz napisał Ci wcześniej że jesteśmy na forum a nie w oborze więc oczekuje się tu szacunku.
A skoro już poruszyliśmy temat jak w przedszkolu czy ktoś kogoś lubi lub nie to napisałem Ci że Cię szanuję, ale nie muszę tolerować Twojego obrażania innych. Żadnej frajdy nie mam.

Prawda w tym wątku jest dość płynna..., coś jak "gówno prowda".

A żeby było merytorycznie to temat użycia nieoryginalnego materiału eksploatacyjnego w maszynie danego producenta ma niewiele wspólnego z podstawowymi zasadami moralnymi. Vide sprzedaż chleba za 50zł gdy jesteś bardzo głodny, gdy taki sam normalnie można kupić za 5zł...

Pozdrawiam.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: dance1 » 13 gru 2013, 19:11

Mnie najbardziej wk***ia takie pieprzone kombinatorstwo, kupił wiedział co, zasrał jakimś glutem, wsadził swoje łapy (bo głupi nie jest) i teraz wielkie halo do producenta, ale jak byk w instrukcji napisane co ma używać i za co producent odpowiada. Tym bardziej że producent manuala w którym jest wszystko udostępnia na głównej stronie!
Do tego jeszcze poklask innych.
Maniek kupił diesla z CR lał opał, wtryski siadły, gówno nie samochód bo się sypie....
Ma ktoś z was mikroskop czy też teleskop dla dziecka?
Widzicie różnicę? :???:

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tuxcnc » 13 gru 2013, 19:21

skoczek pisze:gówno
Uważaj bo przewrażliwiony moderator tego słowa też nie lubi ...

Co do meritum, to nie zrozumiałeś niczego, czego się zresztą spodziewałem.
Otóż producent ma prawo wprowadzić zabezpieczenie przed stosowaniem materiałów eksploatacyjnych nieznanego pochodzenia.
Dlaczego, to nie ważne, ale choćby z tego powodu że daje gwarancję.
Ważne jest że ma takie prawo i nikt nie ma prawa wyrządzić mu jakiejkolwiek szkody z tego powodu że z tego prawa skorzystał.
Autor wątku napisał wyraźnie że zamierza producentowi zabawki wyrządzić szkodę, bo ten zrobił to do czego miał prawo.
To jest właśnie łamanie podstawowych zasad moralnych na których opiera się nasza cywilizacja.

.

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: skoczek » 13 gru 2013, 19:38

tuxcnc pisze: Co do meritum, to nie zrozumiałeś niczego, czego się zresztą spodziewałem.
Widocznie za głupi jestem by zrozumieć, tak jak nie jeden użytkownik tego forum który miał okazję z Tobą pisać i komu przesłałeś tą samą sentencję co powyżej.

Nie popieram kombinatorstwa ale sprawa ma się tak że obowiązuje ścieranie się dwóch frontów. Producenci kombinują jak najwięcej wydrzeć od klienta i łoić go na każdym materiale na jakim się da (vide popularne drukarki atramentowe i tusze do nich) a klienci kombinują jak nie przepłacać za materiał który nie różni się budową cząsteczkową a różni się obudową producenta i ceną.

Szkoda że tak zaciekle bronisz jakiegoś producenta w UK a jednocześnie szarego użytkownika tego forum, który nota bene nie jeden raz miał ochotę skorzystać z linuxcnc lub miał inny problem natury technicznej obrażasz albo kopiesz na leżąco. Chyba jednak nie tak powinno być Kolego.

Zmykam z tego tematu bo i tak przecież nic nie zrozumiem ;).

Pozdrawiam serdecznie.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: dance1 » 13 gru 2013, 19:48

co to zmienia czy producent z Chin, Uk, Polski, godzisz się na warunki to na własną odpowiedzialność ryzykujesz używając "innych materiałów eksploatacyjnych" zmontuj drukarkę, zainstaluj linuxcnc i ciesz się wolnością.
Nikt nie broni.

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tuxcnc » 13 gru 2013, 20:11

Nie wiem co się tak uparliście dyskutować o używaniu "zamienników".
Użytkownik ma prawo w swoją drukarkę włożyć co mu się spodoba.
W tym wątku chodzi przecież o zupełnie coś innego.
Producent ma prawo tak zbudować urządzenie, żeby pasowały tylko jego części zamienne i jego materiały eksploatacyjne.
Jeśli ma prawo, to nie można mieć pretensji że z niego korzysta, a już absolutnie nie można mu z tego powodu wyrządzić jakiejkolwiek szkody.

.

Autor tematu
laserki
Specjalista poziom 2 (min. 300)

Post napisał: laserki » 13 gru 2013, 20:57

dance1 pisze:Może twoja ingerencja w głowicę + te "kilka kartridży paskudnego zielonego ABS-u" uszkodziły maszynkę, nie wiem ja się nie znam.
Skoro się nie znasz to po co zabierasz głos?
Te "kilka kartridży paskudnego zielonego ABS-u" jest właśnie od Cubify.
Kupione razem z"drukarką".
A paskudnego bo mi się nie podoba.
Poza tym opisałem wszystko nie żeby się pożalić, bo mam to głęboko.
Mam na czym drukować i co jeść, tylko żeby inni się nie wpakowali w ten kanał.

[ Dodano: 2013-12-13, 21:02 ]
tuxcnc pisze:więc jak mi jeszcze raz wstawisz ostrzeżenie, to odejdę stąd bez żalu.
Czytać mogę i bez rejestracji.
To idź sobie stąd bo czytanie twoich wypocin to jak gryzienie żyletek.
W dodatku brudnych.
Niedobrze się robi.
Jesteś agresywnym prostakiem mającym zwyczaj obrażania wszystkich dookoła jeśli tylko mają inne zdanie niż ty.
Ja w każdym razie blokuję wyświetlanie twoich postów bo niedobrze mi się robi od nich.

rendejad
Posty w temacie: 1

Post napisał: rendejad » 13 gru 2013, 21:27

Czytam to "forum" i za głowę się łapię.
Kto dopuszcza do szerzenia się publicznie takiego chamstwa jakie prezentuje tuxcnc?
Gość opisał swoje perypetie z maszyną i został za to obrzucony w wulgarny sposób błotem bez żadnej przyczyny.
Z kontekstu wynika, że w zemście za jakieś wcześniejsze posty.
Według mnie takie zachowanie zaczyna się powoli zbliżać do zgłoszenia w Prokuraturze.
Nieuzasadniona, publiczna napaść słowna też jest karalna.
Wydaje mi się, że autor wątku powinien się zwrócić do moderatora o podjęcie bardziej zdecydowanych kroków.
Natomiast co do bezsensownej dyskusji nt. ostrzeżenia to słowa wykropkowane użyte przez autora nie były skierowane do nikogo konkretnego.
natomiast tuxcnc bezpośrednio zaatakował i obraził autora wątku używając określeń, które są karalne o ile używa się ich publicznie w odniesieniu do konkretnej osoby.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Drukarki 3D, RepRap”