Chińskie wrzeciono 2.2kw i falownik ABB 300Hz

Dyskusje dotyczące silników elektrycznych i falowników.
Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1302
Rejestracja: 10 gru 2006, 00:22
Lokalizacja: NISKO

#11

Post napisał: KAJOS » 24 sie 2010, 01:54



Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

Tagi:


Autor tematu
lolos
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 8
Posty: 131
Rejestracja: 14 gru 2008, 18:18
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#12

Post napisał: lolos » 24 sie 2010, 22:35

No niestety jeżeli 306(ciągle nie wiem do czego jest) ustawie 0. To wtedy max częstotliwość 206 moge podciągnoś maksymalnie do 75Hz od 76 w góre wyskakuje błąd. Czy mam rozumieć że inverter wiecej nie pociągnie?

[ Dodano: 2010-08-24, 22:38 ]
Jeżeli 306 ustawie więcej niż 0 ten sam błąd i musze obiżyć częstotliwość żeby działało. JEżeli 306 ustawie 1 to max częstotliwość bez błędu jest 60Hz.

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1302
Rejestracja: 10 gru 2006, 00:22
Lokalizacja: NISKO

#13

Post napisał: KAJOS » 25 sie 2010, 13:31

Zassaj sobie dokumentacje do której podałem Ci linka ,masz czarno na białym co i jak i po polsku jezeli by to stanowił komus problem.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek


Autor tematu
lolos
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 8
Posty: 131
Rejestracja: 14 gru 2008, 18:18
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#14

Post napisał: lolos » 25 sie 2010, 20:03

Dzieki wielkie za instrukcje ale rozwiązania mojego problemu tam nie widze...

[ Dodano: 2010-08-27, 20:45 ]
Wszystko tkwi w za dużym prądzie tak mi sie wydaje. Przy 74Hz mam prąd okolo 8A. 100Hz mam ok 8.8A max prąd wrzecionka jest 8.5A czyli za dużo. Czy może być to spowodowane że max falownika jest 300Hz a wrzecionko ma 400Hz?
Może zmieniłem coś w ustawieniach co powoduje większy pobór prądu?
Sam nie wiem bede musiał chyba się poddać i kupić ten chiński falownik z ebaya.....


mcn85
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 17 gru 2010, 11:27
Lokalizacja: ŁDZ

#15

Post napisał: mcn85 » 26 gru 2010, 20:10

Witam, jestem tu nowy i małymi krokami wgryzam się w tematykę cnc, póki co czytam i czytam, kalkuluje i nadal czytam. Ogólnie temat rzeka a to forum to ocean wiedzy. Pytanie do Kolegi LOLOS: jak się sprawuje takie chińskie elektrowrzeciono i ile trzeba by szykować na taki wynalazek. póki co nie pytam gdzie nabyć bo do budowy jeszcze długa droga. Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację


pawellukasz
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 10
Posty: 39
Rejestracja: 07 mar 2008, 22:01
Lokalizacja: gdańsk

#16

Post napisał: pawellukasz » 27 gru 2010, 20:29

Są te wrzeciona w chinach..oto strona:

http://shop.ebay.com/rumei-shopping/m.h ... .m14.l1514

Mysle nad kupnem ale sie zastanawiam czy to przyślą do Polski w ogóle.
Pisze niby że tak.
Ale najpierw potrzebne są opinie tych osób które kupiły i używają.


Autor tematu
lolos
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 8
Posty: 131
Rejestracja: 14 gru 2008, 18:18
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#17

Post napisał: lolos » 29 gru 2010, 20:53

Jak do tej pory jestem zadowolony...
Kupiłem od kolesia solar.jean na ebay ale z przesyłką do UK.

Awatar użytkownika

podrzeźbi
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 507
Rejestracja: 17 sty 2009, 00:46
Lokalizacja: Mielec

#18

Post napisał: podrzeźbi » 29 gru 2010, 23:19

Też jestem zainteresowany takim wrzecionem. Kupowałem już bezpośrednio w Chinach jedną rzecz. Wydaje mi się, że tak od 300 zł wzwyż mogą naliczyć cło lub/i VAT i może lepiej to kupić na allegro lub ebayu.


pawellukasz
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 10
Posty: 39
Rejestracja: 07 mar 2008, 22:01
Lokalizacja: gdańsk

#19

Post napisał: pawellukasz » 31 gru 2010, 19:38

Kupiles bezpośredni z Chin ale jaką drogą?

Lolos, a Ty płaciłeś cło w UK?

Awatar użytkownika

podrzeźbi
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 507
Rejestracja: 17 sty 2009, 00:46
Lokalizacja: Mielec

#20

Post napisał: podrzeźbi » 01 sty 2011, 11:21

Przez Allegro ale od Chińczyka. Ma nick outlet-china. Płatność Paypal i 1,5 m-ca czekania. Miałem na myśli kupienie wrzeciona od polskiego lub europejskiego sprzedawcy po procedurach celnych.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Elektryczne / Falowniki”