Chinskie servo hybrydowe czy zwykły krokowieć

Dyskusje dotyczące serwonapędów i napędów serwokrokowych.
Awatar użytkownika

Petroholic
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 2630
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

#21

Post napisał: Petroholic » 26 mar 2017, 11:42

o lol zapomniałem że to 8,5Nm :D

przy tym momencie to rzeczywiście kroki zgubi chyba tylko jak rypnie w element :D



Tagi:


78cypis
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 32
Rejestracja: 03 kwie 2008, 04:31
Lokalizacja: Tczew

#22

Post napisał: 78cypis » 07 kwie 2017, 08:29

Podłączam się do tematu.
Jak sprzężyć z Machem sygnał alarmu tego sterownika aby zatrzymywał program ?


dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 89
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

#23

Post napisał: dimdraw » 07 maja 2017, 11:50

Witajcie
Wg mnie ciekawy zestaw zwłaszcza, że za niecałe 2kPLN mozna nabyć zestaw na 3 osie. Niestety jestem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o elektronikę i jak jest coś tanie to mi się czerwona lampka zapala.
Czy komuś udało się sprzęgnąć ten zestaw z machem tak aby po wygubieniu (błędzie) program się zatrzymywał?

Pozdrawiam
Marcin


Autor tematu
kamil_rc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 14
Posty: 128
Rejestracja: 27 gru 2008, 11:33
Lokalizacja: Wadowice

#24

Post napisał: kamil_rc » 07 maja 2017, 12:14

Właśnie pomału kończę automatykę, u mnie płyta główna ssk mb2 od sponsora z forum i z tego co widzę sterownik ma wyjdzie alarmowe. Może w tym tygodniu ogarnę temat to napisze jak mi poszło:)
Pozdrawiam Kamil


dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 89
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

#25

Post napisał: dimdraw » 07 maja 2017, 19:23

Witajcie
A jakiego zasilacza do tych sterowników Kolega używa? Oglądając aliexpress widziałem
zasilacz 1

lub

zasilacz2

Oczywiście wg mnie 1 szt na każdą oś. Rozsądne rozwiązanie?

Pozdrawiam
Marcin


Autor tematu
kamil_rc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 14
Posty: 128
Rejestracja: 27 gru 2008, 11:33
Lokalizacja: Wadowice

#26

Post napisał: kamil_rc » 07 maja 2017, 21:29

Ja używam takich;
https://pl.aliexpress.com/item/New-mode ... 0.0.3deV7M

1szt na jedną oś.

Własnie wyskoczył problem z jednym sterownikiem, oś porusza się tylko w jedna strone. Podpiąłem inny silnik, to samo, podpiąłem iny sygnał wejściowy, to samo. Więc wina sterownika. Podejrzewam że coś w parametrach trzeba zmienić ale w instrukcji nić ciekawego na ten temat nie napisali. Czekam na odpowiedz chinczyka.
Pozdrawiam Kamil

Awatar użytkownika

Yarec
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 2101
Rejestracja: 14 lis 2015, 10:11
Lokalizacja: Warszawa

#27

Post napisał: Yarec » 07 maja 2017, 22:26

kamil_rc - toto z Ali.. zbyt mało danych tym bardziej że goo.. mi to tłumaczy na polski = zgroza
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design

Awatar użytkownika

Petroholic
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 2630
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

#28

Post napisał: Petroholic » 07 maja 2017, 22:39

po angielsku jest bardziej czytelnie :)


Autor tematu
kamil_rc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 14
Posty: 128
Rejestracja: 27 gru 2008, 11:33
Lokalizacja: Wadowice

#29

Post napisał: kamil_rc » 07 maja 2017, 23:02

Yarec ale zbyt mało danych do czego?
Pozdrawiam Kamil

Awatar użytkownika

Yarec
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 2101
Rejestracja: 14 lis 2015, 10:11
Lokalizacja: Warszawa

#30

Post napisał: Yarec » 07 maja 2017, 23:03

Petroholic - a czytasz czasami swoje PW ? bo do mnie nie łaska, (szkoda bo jest/było dostępne pole robocze 360 x 440 mm)
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Serwomotory / Serwonapędy / Napędy Serwokrokowe”