Artcam 2012

Plik STL

ArtCAM, ArtCAM Express, ArtCAM Insignia, ArtCAM Pro

Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 174
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

Artcam 2012

#1

Post napisał: rafa30 » 30 kwie 2021, 20:15

Witam wszystkich mam pytanie czy można zaimportować
plik STL jest to relif w tym formacie do Artcam 2012?

Dodane 2 minuty 2 sekundy:
Bo wyswietla mi się błąd że artcam nie obsługuje tego typu plików.Czy musze mieć nowszego artcama żeby otwierać tego typu pliki?




drot
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 28
Rejestracja: 19 gru 2007, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Artcam 2012

#2

Post napisał: drot » 01 maja 2021, 08:59

można i sporo innych typów plików, Obrazek


Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 174
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

Re: Artcam 2012

#3

Post napisał: rafa30 » 01 maja 2021, 16:47

To co kolega na zdjęciu pokazał to ja też otworze
I wszystkie przykłady relifuf które juz sa w bibliotece problem jest wtedy jak chce zaimportować plik stl ściągnięty z neta juz go nie widzi?


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1537
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

Re: Artcam 2012

#4

Post napisał: lajosz » 01 maja 2021, 16:57

rafa30 pisze:
30 kwie 2021, 20:15
Bo wyswietla mi się błąd że artcam nie obsługuje tego typu plików.
Modele 3D importuje sie do Artcama poprzez menu Reliefy, patrz poniżej.

Obrazek

----------------
@rafa30

Podaj link do tego STL-a albo ... wrzuć go tu na forum i ..... zobaczę co z nim nie tak.


Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 174
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

Re: Artcam 2012

#5

Post napisał: rafa30 » 01 maja 2021, 17:44

Dziekuje koledze sprawdze czy otworzy mi w ten sposób

Dodane 35 minuty 33 sekundy:
Dziekuje koledze sprawdze czy otworzy mi w ten sposób

Dodane 5 minuty 34 sekundy:
Pięknie otworzyło mi jest ok dziekuje
Mam jeszcze pytanie do kolegi chodzi mi o robienie relifu ze zdjecia nie bardzo mi to wychodzi jak chce wyciągnąć i wypuklić pewne fragmenty twarzy np. Policzki nos to mi to nie wychodzi jakiej funkcji do tego trzeba użyć?
Zdjecie obrabiam w edytorze twarzy ale jest lipa jak wygeneruje kształt relifu trzeba to dopracować narzędziami do rzeźbienia ?


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1537
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

Re: Artcam 2012

#6

Post napisał: lajosz » 01 maja 2021, 18:06

rafa30 pisze:
01 maja 2021, 17:50
Mam jeszcze pytanie do kolegi chodzi mi o robienie relifu ze zdjecia nie bardzo mi to wychodzi jak chce wyciągnąć i wypuklić pewne fragmenty twarzy np. Policzki nos to mi to nie wychodzi jakiej funkcji do tego trzeba użyć?
Zdjecie obrabiam w edytorze twarzy ale jest lipa jak wygeneruje kształt relifu trzeba to dopracować narzędziami do rzeźbienia ?
..... ehhhh ... temat poruszany wielokrotnie na tym forum, wystarczy poszukać.

Chociażby tu ostatnio ---> tworzenie-plaskorzezby-t111619.html#p779964

Natomiast ten edytor twarzy, to ..... jest czysto marketingowe narzędzie i wstawiono go do Artcama tylko dlatego żeby pokazać "możliwości" i (moim zdaniem) zupełnie do niczego się nie nadaje.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ArtCAM”