ZWCAD i ZW3D - tania alternatywa dla AutoCad-a ?

ZWCAD

kruszynski
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 29 gru 2010, 09:21
Lokalizacja: B-B

#11

Post napisał: kruszynski » 17 sty 2011, 11:52

Program występuje w dwu wersjach
Standard w cenie 1260 zł netto
Professional w cenie 1565 zł netto
Aktualizacja wersji Standard 430 zł netto
Aktualizacja wersji Professional 530 zł netto
Do końca lutego 2011 aktualizację można nabyć z wysokim rabatem.
Cena aktualizacji jest stała, niezależnie od wersji, z której licencja jest aktualizowana, czyli taka sama jest cena aktualizacji z wersji 2010 jak i 2005.



Tagi:


zw3d
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 04 maja 2012, 10:02
Lokalizacja: krk

#12

Post napisał: zw3d » 04 maja 2012, 12:31

Witam wszystkich forumowiczów zainteresowanych tematem ZW3D.

Bardzo chętnie odpowiem na ewentualne pytania związane z tym oprogramowaniem.

Na stronie www.zw3d.pl dostępna jest wersja testowa ZW3D 2012, każdy zainteresowany użytkownik może osobiście przetestować to oprogramowanie.
Nowa wersja wzbogacona została o wiele udogodnień, które z pewnością ułatwią i przyspieszą projektowanie.

Awatar użytkownika

pascalPL
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 547
Rejestracja: 10 cze 2011, 14:19
Lokalizacja: Lublin

#13

Post napisał: pascalPL » 04 maja 2012, 17:05

A da radę przetestować współpracę CAD/CAM ? w wykonaniu ZW3D np. tak jak to jest w ArtCAMie czyli można sobie wygenerować g-code ale tylko z projektów zawartych w demie.
Takie demo dla CAM.


zw3d
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 04 maja 2012, 10:02
Lokalizacja: krk

#14

Post napisał: zw3d » 07 maja 2012, 10:33

Jak najbardziej istnieje taka możliwość. W sprawie dodatkowych informacji zapraszam na pw


Autor tematu
Zbych07
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1479
Rejestracja: 21 cze 2006, 23:26
Lokalizacja: Pruszków

#15

Post napisał: Zbych07 » 15 maja 2012, 13:46

pascalPL pisze:A da radę przetestować współpracę CAD/CAM ? w wykonaniu ZW3D np. tak jak to jest w ArtCAMie czyli można sobie wygenerować g-code ale tylko z projektów zawartych w demie.
Takie demo dla CAM.
Jeśli dysponuje się studencką skrzynką pocztową z rozszerzeniem edu ze strony www.cadcamsoft.pl można pobrać studencka wersję programu ZW3D 2012 z roczną darmową licencją. Program CAD/CAM jest w polskiej wersji językowej. Niestety nie zawiera polskiego podręcznika. W necie można znaleźć podręczniki ( PDF ) w języku angielskim. Do wersji polskiej można pobrać kilka polskich prostych samouczków. Połączenie w jednym programie CAD i CAM to chyba dobry pomysł.


jacek-1210
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1027
Rejestracja: 25 mar 2011, 20:16
Lokalizacja: Radomsko

#16

Post napisał: jacek-1210 » 03 cze 2012, 22:32

Wszystko ładnie cacy, ale z tego co już zdążyłem się zorientować, to wersja edu ZW3D nie generuje g-codu więc z testów nici, no i 1600-2000zł to kosztuje ZWCAD w którym nie ma CAMa, a ile kosztuje ZW3D z CAM-em ? bo to co w sieci znalazłem to coś ok 20-40k zł :sad:

Ja póki co ostro testuję FreeCAD-a i Heeksa, jest ok do prostych prac, ale FreeCAD wymięka mi przy wiekszej ilości krzywych - lagi mam po 5 sek. :neutral: . Czy ktoś wie, czy na Free albo Heeksie mozna zrobić coś w rodzaju nestingu czyli powielić na arkuszu tę samą część wraz z dorobieniem ścieżek narzędzia łączących te części ?
Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? :wink:

Awatar użytkownika

pascalPL
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 547
Rejestracja: 10 cze 2011, 14:19
Lokalizacja: Lublin

#17

Post napisał: pascalPL » 09 cze 2012, 01:56

Ja dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem licencji studenckiej na ZW3D. Z tego co widziałem podczas aktywacji mam dostępne modułu MILL 2D,2.5D i 3D. Licencja jest na 1rok. Soft wygląda interesująco, ale muszę się nauczyć jego obsługi, bo na razie to lekki hardcore po przesiadce z AutoCADo-podobnych CADów :)


Autor tematu
Zbych07
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1479
Rejestracja: 21 cze 2006, 23:26
Lokalizacja: Pruszków

#18

Post napisał: Zbych07 » 09 cze 2012, 11:27

pascalPL pisze: Soft wygląda interesująco, ale muszę się nauczyć jego obsługi, bo na razie to lekki hardcore po przesiadce z AutoCADo-podobnych CADów :)
Też tak myślę :???: . Pewnie nauka idzie łatwiej gdy jest już znana obsługa innego programu do modelowania 3D.
Sprawa byłaby dużo prostsza gdyby był do tego dostępny podręcznik w języku ojczystym. Podręcznik taki jest dawany jedynie z płatną licencją.
Można się wspierać co najwyżej książeczką do wersji angielskiej, którą w PDF można znaleźć w necie.

:grin:


mar-tools
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 58
Rejestracja: 17 kwie 2011, 17:23
Lokalizacja: Turek
Kontakt:

#19

Post napisał: mar-tools » 11 lis 2012, 12:54

Do 24.11.2012 50% rabat na wszystkie moduły ZW3D CAD/CAM. Można zamówić bezpłatną prezentację u klienta lub on-line. Zapraszamy. mar-tools@mar-tools.pl


Hrumque
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 291
Rejestracja: 25 mar 2013, 19:15
Lokalizacja: Opole

#20

Post napisał: Hrumque » 28 lip 2013, 21:19

i coś temat na rok umilkł, a soft zwcad wydaje mi się całkiem przyjemny...

Czy ktoś mógłby podsumować, jak to się obecnie sprawuje? Czego potrzeba, która wersja, czego brakuje, jak to współpracuje z MACH3 itp? Tak w odniesieniu do interesującej mnie drogi "od pomysłu", rysunku technicznego (w zwcad? albo skądś, np autocad, sketchup i import do zwcad), poprawieniu detali, zwymiarowaniu itd, obróbce tego wszystkiego aż do gotowego klocka wystruganego na frezarce 3D (albo tokarce-cnc)...

Obecnie robię prostym sposobem "Wydruk z jakiegoś programu" > grafika > lazycam, skalowanie itd > mach3, albo proste detale - z palca pisane g-code, ale mam wrażenie że to jest jak robienie stron www w wordzie albo pisanie html-a z palca w notatniku, w czasach web2.0 i treści dynamicznej ... Trzeba to jakoś unowocześnić, ale Autocada nie kupię...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ZW3D / ZWCAD”