poprostu napisac do nichboy pisze:Co trzeba zrobić żeby otrzymać darmową wersję szkolną tego programu?
Zero-OSN
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Aby otrzymać bezpłatną wersję Systemu dydaktycznego ZERO-OSN należy:boy pisze:Co trzeba zrobić żeby otrzymać darmową wersję szkolną tego programu?
wejśc na www.zero.waw.pl + PRZEWODNIK + Serwis + Pytania + Pytanie 3
(Jak otrzymać bezpłatną wersję Systemu dydaktycznego ZERO-OSN ?)
pobrać co trzeba i zrobić co napisane.
a jak problem to zadzwonić 0502398124
Bezpłatną wersję Systemu dydaktycznego ZERO-OSN otrzymać mogą nauczyciele, uczniowie i studenci aktualnie pobierających naukę w jednostkach edukacyjnych posiadających licencję Systemu ZERO-OSN oraz w szczególnych sytuacjach inne osoby prywatne.
Andrzej Leks
ZERO Technologia Produkcji
www.zero.waw.pl
[ Dodano: 2008-09-01, 13:30 ]
Producent liczy sobie bo ...easy2002 pisze:i dlatego producent programu OSN zero liczy sobie aż 6 tys.
W PRZEMYŚLE w tej cenie jest instalacja u klienta zazwyczan dla wielu maszyn :
- wersja sieciowa z siecią "na produkcji"
- instalacja razem z "infrastrukturą" przy maszynie i w biurze technologicznym
- często podłączenie transmisji pod różne maszyny
- szkolenie "metodą do skutku"
W DYDAKTYCE liczy sobie mniej bo poniżej 3 tys za całą szkołe i "okolice"
Andrzej Leks
www.zero.waw.pl
[ Dodano: 2008-09-01, 13:35 ]
SZKOŁY : ponad 400 szkół (80% szkół w Polsce)easy2002 pisze:Witaj
OSN-zero niema bo jest to polski soft i mało popularny
także niema komu go udostępnić
PRZEMYSŁ : koło 200 zakładów
no fakt można byłoby więcej i NIE byłby "mało popularny"
Andrzej Leks
www.zero.waw.pl
[ Dodano: 2008-09-01, 13:47 ]
Myślę że trzeba było "zorganizować sobie" (jak?-patrz wyżej) cały program a nie jego kawałek.jasiu... pisze:Miałem okazję poznać ten program. Moim zdaniem nawet do celów edukacyjnych bardzo taki sobie. Działa w surowym DOS-ie i ...
Na przykład : filmy, katalogi, rysunki CAD, instrukcje, 3D - nie jest DOSowskie
Andrzej Leks
www.zero.waw.pl
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Miałem okazję uczestniczyć w prezentacji tego programu, a chyba z rok temu. Pan z laptopem, projektorem itd. Nie ważnie gdzie, skoro firma programu nie kupiła.zerotp pisze:Myślę że trzeba było "zorganizować sobie" (jak?-patrz wyżej) cały program a nie jego kawałek.
Na przykład : filmy, katalogi, rysunki CAD, instrukcje, 3D - nie jest DOSowskie
Oglądałem wersje dla tokarek.
Mam dość duże doświadczenie w programowaniu i obsłudze różnych maszyn, zajmuję się tym od bardzo dawna, stąd mogę chyba ten program ocenić. Nadmieniam, że wersji dla windows vista nie widziałem.
Demonstrowany program miał wiele wad, ani nie miał tak doskonale rozwiązanej geometrii, jak choćby stary, sprzed kilkunastu lat Progo/Profil, ani nie poszedł w kierunku programu okienkowego, jak choćby nowsze wersje krakowskiego IOS-u zatytułowane GTJ-2000. Ja zalinkuję tutaj http://www.ios.krakow.pl/cadcam/gtj2000.php dla porównania program krakowski, gdzie można łatwo porownać screeny z programem ZERO. Problem w tym, że takich screenów ja nigdzie do ZERO nie mogę znaleźć. Dlatego proszę, bo może program na tyle się rozwinął, że powinienem zmienić swoje poglądy o przedstawienie, gdzie możemy zobaczyć screeny z "ZERO".
Interesuje mnie np. moduł geometryczny,

Ewidentne błędy, (choćby wszystkie programy w jednym katalogu, a tak było w tamtej wersji, którą oglądałem) pewnie zostały poprawione, ale mnie ciekawi, jak na dzień dzisiejszy ewoluował program, na ile jest "user friendly". Bo wersja, jaką Pan pokazywał, nie nadawała się zupełnie do zakładu, gdzie programy są tworzone szybko i często.
Wiem, jak się jest zwolennikiem a choćby AlphaCAM-a, czy MasterCama, to raczej trudno się będzie zachwycać programem ZERO, ale ja poważnie się teraz pytam, jaki jest cel, w sytuacji, kiedy większość programów CAM staniała w momencie, w którym dolar, czy euro stał się tani, no więc jaki jest cel kupowania czegoś takiego, skoro naprawdę niewiele (a może i nie drożej) możemy mieć coś znacznie bardziej rozbudowanego, a przede wszystkim zapewniającego zdecydowanie większy komfort pracy. A gdyby tak porównać moduł frezarkowy z ZERO choćby z bezpłatnym freemill-EM? No dobrze, ja wklejam screena z Freemill-a

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam,
tez prosiłbym o link gdzie można pobrac ten program osn-zero , jestem na kursie cnc w ckz w G-Wlk i musze dużo ćwiczeń zrobć, dlatego dołączam sie do grupy proszących o link.
Ps. propozycja do Producenta OSN-ZERO by udostępnił wersje edukacyjną na strone internetowej lub wersje dającą sie uruchomić w przeglądarce na serwerze "zero"
tez prosiłbym o link gdzie można pobrac ten program osn-zero , jestem na kursie cnc w ckz w G-Wlk i musze dużo ćwiczeń zrobć, dlatego dołączam sie do grupy proszących o link.
Ps. propozycja do Producenta OSN-ZERO by udostępnił wersje edukacyjną na strone internetowej lub wersje dającą sie uruchomić w przeglądarce na serwerze "zero"