Zero-OSN
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Programy do symulacji
WinNC --- Sinumerik 810
Progmaster --- Sinumerik 840
iTNC 530 --- Heidenhain
i wiele programów bardzie wszechstronnych takich jak
---Predator
---CIMCO
---i wiele wiele innych
są również darmowe programy
WinNC --- Sinumerik 810
Progmaster --- Sinumerik 840
iTNC 530 --- Heidenhain
i wiele programów bardzie wszechstronnych takich jak
---Predator
---CIMCO
---i wiele wiele innych
są również darmowe programy
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
co z tego skoro żaden nie zda egzaminu przy starych maszynach w których pisze się przyrostowo i trzeba uwzględniać długość nażędzia a mrbugs pytał o taki program
ja osobiśćie nie spotkałęm się z podobnym programem , a szukałęm sporo
jest podobny program CCADET ale nie uwzględnia długośći nażędzia, a maszyna z sterowaniem np. NUMS ma tylko korekte 1 centymetr + i -
ja osobiśćie nie spotkałęm się z podobnym programem , a szukałęm sporo
jest podobny program CCADET ale nie uwzględnia długośći nażędzia, a maszyna z sterowaniem np. NUMS ma tylko korekte 1 centymetr + i -
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
i dlatego producent programu OSN zero liczy sobie aż 6 tys.
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: Zero-OSN
Najprościej otrzymać ZERO-OSN od producenta: www.zero.waw.pl , [email protected]
Dla działań niekomercyjnych jest zazwyczaj za darmo.
System popularny w szkołach średnich 3/4 szkół technicznych korzysta z niego.
Andrzej Leks
----------
Witam.. Poszukuje programu ZERO-OSN...
Jesli ktos bylby Laskaw go udostepnic lub wskazac skad go pobrac...
Byłbym bardzo wdzieczny..
Dla działań niekomercyjnych jest zazwyczaj za darmo.
System popularny w szkołach średnich 3/4 szkół technicznych korzysta z niego.
Andrzej Leks
----------
Witam.. Poszukuje programu ZERO-OSN...

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Miałem okazję poznać ten program. Moim zdaniem nawet do celów edukacyjnych bardzo taki sobie. Działa w surowym DOS-ie i wygląda, jakby od lat osiemdziesiątych miał zupełnie nie zmieniony interfejs.
Co do starych obrabiarek (np. NUMS), programowanych przyrostowo, to stosunkowo dobrym rozwiązaniem jest PROFIL/PROGO, który ma moim zdaniem rewelacyjnie rozwiązaną część geometryczną. Opisując kontur korzystasz z punktów, linii, promieni, w ten sposób, ze program sam potrafi wiele rzeczy sobie znaleźć (jakieś proste, styczne do łuków, jakieś łuki, którymi są łączone inne łuki czy proste itd.). Jest trochę nietypowy w obecnym klikanym środowisku, ale przynajmniej program powstaje nie na zasadzie kodów G, ale kody powstają dopiero w momencie ustalenia wszystkich parametrów i kształtów. Po pewnym okresie przyzwyczajania się, właśnie z uwagi na rewelacyjny moduł geometryczny, jest to program bardzo wygodny i chyba tańszy od ZERA.
A jak ktoś chce czegoś bardziej ludzkiego i też z Polski, to polecam krakowski GTJ 200, do ściągnięcia demo z http://www.ios.krakow.pl/cadcam/gtj2000.php - jest nieporównywany, jeśli chodzi o komfort pracy i też nadaje się do podobnych celów, co ZERO.
Co do starych obrabiarek (np. NUMS), programowanych przyrostowo, to stosunkowo dobrym rozwiązaniem jest PROFIL/PROGO, który ma moim zdaniem rewelacyjnie rozwiązaną część geometryczną. Opisując kontur korzystasz z punktów, linii, promieni, w ten sposób, ze program sam potrafi wiele rzeczy sobie znaleźć (jakieś proste, styczne do łuków, jakieś łuki, którymi są łączone inne łuki czy proste itd.). Jest trochę nietypowy w obecnym klikanym środowisku, ale przynajmniej program powstaje nie na zasadzie kodów G, ale kody powstają dopiero w momencie ustalenia wszystkich parametrów i kształtów. Po pewnym okresie przyzwyczajania się, właśnie z uwagi na rewelacyjny moduł geometryczny, jest to program bardzo wygodny i chyba tańszy od ZERA.
A jak ktoś chce czegoś bardziej ludzkiego i też z Polski, to polecam krakowski GTJ 200, do ściągnięcia demo z http://www.ios.krakow.pl/cadcam/gtj2000.php - jest nieporównywany, jeśli chodzi o komfort pracy i też nadaje się do podobnych celów, co ZERO.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
1. Dzięki za "miłe słowa" o Firmie
2. przesyłka wysłana została 2 stycznia bo między świętami mieliśmy wolne
3. masz telefon - dzwoń i pytaj co się dzieje a nie wal paszkwili na nasze działania
4. Niech darmowy dla Ciebie program służy Ci skutecznie
Andrzej Leks
ZERO Technologia Produkcji
www.zero.waw.pl
3. masz telefon - dzwoń i pytaj co się dzieje a nie wal paszkwili na nasze działania
Andrzej Leks
www.zero.waw.pl
jjanusz pisze:mnie z firmy ZERO obiecali przed świętami wersje szkolną za friko i DO DZIŚ zero![]()
odzewu ta firma to chyba jak sama nazwa mówi jest ZERO
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
PRZEPRASZAM za swą niecierpliwość I za szarganie imienia firmy, ale czekam z ciekawością na ten program
1. Dzięki za "miłe słowa" o Firmie
Andrzej Leks
www.zero.waw.pl
i POZDRAWIAM
[ Dodano: 2008-02-10, 06:40 ]
otrzymałem ten program (o czym zapomniałem napisać)
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał