Zarządzanie projektem - programik ??

Proste programy do obsługi maszyn CNC, vivery, itp. Programy darmowe, napisane przez użytkowników forum

Autor tematu
autsajder010
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Zarządzanie projektem - programik ??

Post napisał: autsajder010 » 30 paź 2011, 19:14

Witam serdecznie, mam takie pytanko.
Poszukuje progamiku, w którym mógłbym prowadzić etapy wykonywania danego projektu. Przykładowo, mam wykonany projekt ramy do zespołu pompowego. Czy widzieliście program w którym mółbym zapisać poszczególne etapy np. obcinanie ceowników, frezowanie kostek, frezowanie podkładek pod silnik, chciałbym też wpisywać czas poszczególnych operacji, koszt, kto zajmował się danym etapem itp.
Czy któś z was miał styczność z czymś takim w bardzo prostej wersji, może darmowej? Wiem wszystko da się zrobić w EXCELU, ale w pierwszej kolejności postanowiłem zapytć.

Dzięki

Tagi:

bigdaaddy
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: bigdaaddy » 30 paź 2011, 20:28

Korzystam w firmie z darmowego dotproject, ale jest to skrypt php do postawienia na swoim serwerze i jest dostępny przez neta. Każdy ma swoje konto i odpowiednie uprawnienia. TU conieco o tym programie, a TU strona twórców i tam można go pobrać. Pierwszy link jest do serwisu, który przedstawia takie programy, można tam o nich poczytać i coś wybrać.

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 30 paź 2011, 21:38

Microsoft Project. z płatnych.

Z darmowych programów do zarządzania projektami zgodnie z techniką Agile - zadządzania zwinnego to aktualnie korzystam z Gravity - gravitydev.com - jest w nim wpisywanie czasu na poszczególne zadania i przypisywanie użytkowników, ale niestety nie ma w nim jeszcze zależności czasowych.

Autor tematu
autsajder010
Posty w temacie: 2

Post napisał: autsajder010 » 30 paź 2011, 21:53

Dzięki za odpowiedzi zaraz zapoznam się z tematem, serdeczne dzięki.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Software”