Zapis plików

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
przemjas
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 17
Rejestracja: 07 sty 2008, 07:33
Lokalizacja: Elbląg

Zapis plików

#1

Post napisał: przemjas » 09 lis 2017, 11:08

Czy w PikoCNC jest lub będzie możliwość zapisu pliku praca tzn. tego z plikiem .stl? A nie tylko samego gkodu lub .cam z plików .dxf.
Bo w tej chwili mam np wybranie w kształcie jajka i zaciągając stl robię program wszystko ładnie pięknie nadaje naddatki itp ale jak chcę zapisać pojawia się komunikat: "Zapis plików "praca" możliwy tylko dla plików g-kodu oraz cam."
dobra zapisuję gkod ale powiedzmy po 5, 10 lub 13 lub po x sztuce chciałbym zmienić np zachodzenie narzędzia, albo wielkość pozostawionego naddatku i tutaj są schody, bo zaciąga mi tylko gkod i nie ma możliwości wejścia w program.




adws
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 12
Rejestracja: 31 lip 2017, 17:55
Lokalizacja: Polska

Re: Zapis plików

#2

Post napisał: adws » 25 lip 2018, 12:51

Mam podobny problem. Mi bardziej chodzi o sterownie obrotami narzędzia. A sama mozliwość edycji pliku pracy w PikoCam bardzo by sie przydala


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1319
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Zapis plików

#3

Post napisał: RobWan » 25 lip 2018, 14:37

adws pisze: Mi bardziej chodzi o sterownie obrotami narzędzia

To akurat masz na panelu.
Co do reszty to masz zapis szablonów.

Robert


adws
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 12
Rejestracja: 31 lip 2017, 17:55
Lokalizacja: Polska

Re: Zapis plików

#4

Post napisał: adws » 25 lip 2018, 15:33

To prawda. Tylko zostaje jeszcze kwesta posuwu osi. Zmienię frez i muszę od nowa robić szablon

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”