ZADAJNIK MPG

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
pracoholik
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 22
Rejestracja: 13 paź 2020, 22:17

ZADAJNIK MPG

#1

Post napisał: pracoholik » 22 maja 2021, 19:28

Witam,

Temat pierwszy.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zdajnikiem, oczywiście budżetowo.
U naszych daleko wschodnich przyjaciół znalazłem takie cudeńko

https://pl.aliexpress.com/item/32769858 ... 5609%23284

to chyba nawet to samo co https://adroautomatyka.pl/pl/p/PRZEWODO ... -MACH3/167
Model chyba dosyć standardowy.

Czy ktoś z Państwa korzystał? Jak się sprawdzają w pracy?

Temat drugi

Czy ktos już bawił się w nowej wersji sondą pomiarową?
Jak tak to dajcie proszę info i wasze doświadczenia.
Może ktoś ma jakoś sonde do plecenia?

pozdrawiam
pracoholik




Avalyah
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1854
Rejestracja: 29 lis 2015, 00:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: ZADAJNIK MPG

#2

Post napisał: Avalyah » 22 maja 2021, 19:33

A nie będzie Ci przewód przeszkadzał? Wersje bezprzewodowe są trochę droższe, ale można wygodnie zabrać go ze sobą i się nie zastanawiać, co się z tym kablem dzieje.


Autor tematu
pracoholik
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 22
Rejestracja: 13 paź 2020, 22:17

Re: ZADAJNIK MPG

#3

Post napisał: pracoholik » 22 maja 2021, 20:10

Avalyah pisze:
22 maja 2021, 19:33
A nie będzie Ci przewód przeszkadzał? Wersje bezprzewodowe są trochę droższe, ale można wygodnie zabrać go ze sobą i się nie zastanawiać, co się z tym kablem dzieje.
pewnie, ogólnie mam to na uwadze, aczkolwiek jakoś bardzo mi ten kabel nie przeszkadzał nigdy( na starych maszynach)


Avalyah
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1854
Rejestracja: 29 lis 2015, 00:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: ZADAJNIK MPG

#4

Post napisał: Avalyah » 22 maja 2021, 20:18

Aha, no jak nie przeszkadza to jasne. Mam bardzo podobny i całkiem sobie chwalę. Ogólnie działa tak, jak powinien :) nie zauważyłem dziwnych zachowań, nie było problemu z połączeniem z PIKO.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”