z Corela do Worda

Awatar użytkownika

Autor tematu
bildder
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1102
Rejestracja: 03 sie 2007, 08:32
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

z Corela do Worda

#1

Post napisał: bildder » 07 sie 2008, 21:40

Mam plik graficzny w Draw, chcialbym go skopiowac do dokumentu tekstowego - tak aby zapisujac do pdfa ladnie sie wszystko skalowalo. Tylko jak to zrobic?, po operacji ctrl+c i ctlr+v linie z corela traca grubosc a inne obiekty sa "poszarpane".
Corel 11
Z gory dzieki za pomoc


Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------

Tagi:

Awatar użytkownika

denis2k1
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 42
Rejestracja: 16 cze 2004, 08:40
Lokalizacja: Krosno

#2

Post napisał: denis2k1 » 07 sie 2008, 21:44

Może wyeksportować plik CorelDraw do formatu jpg lub jakikolwiek inny i dopiero taki wkleić do worda.


nodnod
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 88
Rejestracja: 26 mar 2008, 00:00
Lokalizacja: Wielkopolska

#3

Post napisał: nodnod » 07 sie 2008, 22:18

Zwiększ nieznacznie grubość linii w Corelu (aby nie była grubość włosowa). Następnie przekształć w mapę bitową, teraz całość skopiuj i wklej do Worda. Teraz będziesz miał wszystko ładnie zeskalowane i nieposzarpane.


AndrzejJS
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 508
Rejestracja: 24 lip 2008, 03:06
Lokalizacja: Europa

#4

Post napisał: AndrzejJS » 08 sie 2008, 07:40

Witam.
Jesli produktem wyjsciowym ma byc dokument w formacie PDF to zrob cala prace w Corelu, uzyj polecenia Plik -> Publikuj jako PDF. W Corelu mozesz uformowac tekst na wiele sposobow, dokument moze skladac sie z wielu stronic no i twoja grafika bedzie dalej wektorowa a nie w postaci mapy bitowej i wszystko bedzie sie ladnie skalowalo. Uzywanie Worda do tworzenia plikow PDF nie jest dobrym rozwiazaniem.

Pozdrawiam

AndrzejJS

Awatar użytkownika

Autor tematu
bildder
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1102
Rejestracja: 03 sie 2007, 08:32
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

#5

Post napisał: bildder » 08 sie 2008, 13:00

Dzieki,
no wlasnie zamiana na bitmape nie daje dobrego efektu - widac to zwlaszcza jak pdf otwiera sie w powiekszeniu...
Poniewaz jest to polaczenie grafiki i tekstu jest to w mojej ocenie trudne. Ale chyba pozostaje mi przygotowac szablon w corelu.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CorelDraw”