WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 147
Posty: 1594
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#681

Post napisał: RobWan » 28 paź 2021, 14:42

Blisko 4 lata, ach ten czas leci... :-)
wylacznie-pomysly-na-poprawe-dzialania- ... ml#p628924

Robert



Tagi:


bartekn86
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 119
Posty: 375
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#682

Post napisał: bartekn86 » 28 paź 2021, 16:43

kurde, mam świadomość że pewnie ten opengl jest prostszy od innych środowisk, natomiast trochę niszczy ze obracanie w camie obiektem dosłownie morduje jeden rdzeń, mając ich jeszcze pełno. Zastanawiam się ilu z nas ma do tego programu proca z >1 rdzeniem ;-)

Miłego weekendu


jacek38
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 8
Posty: 267
Rejestracja: 13 mar 2005, 21:35
Lokalizacja: Pelplin

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#683

Post napisał: jacek38 » 28 paź 2021, 18:05

Witam - czy ktoś już używał profilu tokarki ?
pozdrawiam Jacek.


radziu45
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 63
Rejestracja: 18 gru 2015, 16:08
Lokalizacja: Wręczyca Wielka

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#684

Post napisał: radziu45 » 29 paź 2021, 07:47

Witam otwórz nowy post o takim temacie to mogę ci coś napisać na ten temat .


bartekn86
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 119
Posty: 375
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#685

Post napisał: bartekn86 » 17 gru 2021, 12:06

cosimo, jest szansa na wprowadzenie ramp typu s dla starszej rewizji plyty ?


dawf
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 6
Posty: 15
Rejestracja: 13 lis 2009, 19:51
Lokalizacja: wadowice

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#686

Post napisał: dawf » 20 sty 2022, 07:30

Witam. Chcialbym automatycznie zamykac oslone kamery (oslona przed zabrudzeniem soczewki) kiedy nie jest wlaczone okienko podgladu, czy jest juz moze w rejestrze bit sygnalizujacy bazowanie za pomoca kamery?


Triaczek
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 34
Posty: 37
Rejestracja: 14 lut 2019, 17:09

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#687

Post napisał: Triaczek » 29 sty 2022, 22:02

Jakie macie doświadczenia z exportem dxf. Czasami potrzeba zrobić korektę wymiaru dla wykonanego detalu i najszybciej można zrobić to w wbudowanym CAM-ie. Później taką zmianę dobrze jest nanieść w podstawowym projekcie i tu mam problem bo exportowanego pliku dxf, nie chcą otwierać podstawowe programy do ich edycji To jakieś zabezpieczenie, niemożność czy mój błąd?


bartekn86
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 119
Posty: 375
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#688

Post napisał: bartekn86 » 03 lut 2022, 16:53

Z racji tego ze plytka E ma 3 wejscia analogowe, i nie jest juz wspierdana, a plytka M ma tylko jedno, a potrzeba więcej, jest szansa na ekspandera AI ?


bartekn86
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 119
Posty: 375
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#689

Post napisał: bartekn86 » 27 mar 2022, 22:57

Mógł by mi ktoś podpowiedzieć jak zrobić żeby oś obracała się cały czas w jedną stronę, a nie było nawrotów ? drugie pytanie, czy da się w materiale osi A ustawić kwadratowy materiał ?
Załączniki
Bez tytułu.png


bartekn86
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 119
Posty: 375
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu

#690

Post napisał: bartekn86 » 01 kwie 2022, 22:16

tak teraz myślę, poza przybieraniem materiału w % albo milimetrach, pasowało by mieć możliwość ustawienia kąta opasania narzędzia w nowej metodzie wprowadzonej w ostatnim update, wydaje mi się że dużo to uprości liczenie z kalkulatora ;-)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”