Wstawienie znaku "[" do programu

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
zibi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 894
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Wstawienie znaku "[" do programu

#1

Post napisał: zibi » 12 paź 2017, 10:14

Do znawców języka TCL, jak wstawić znak nawiasu klamrowego "[" i "]" do programu jako text?
Potrzeba mi to do postprocesora nx.


NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

Tagi:


mateu5
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 454
Rejestracja: 31 paź 2009, 16:20
Lokalizacja: rzeszów

#2

Post napisał: mateu5 » 14 paź 2017, 20:52

Zapisz go do zmiennej

set znak "["
MOM_output_literal "$znak"
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Siemens


Autor tematu
zibi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 894
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

#3

Post napisał: zibi » 16 paź 2017, 06:20

Niestety jako znak specjalny w takiej formie się nie da.
Obrazek
Może znasz sposób aby wstawić znak ASCII? Te nawiasy kwadratowe mają nr 91 i 93.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


mateu5
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 454
Rejestracja: 31 paź 2009, 16:20
Lokalizacja: rzeszów

#4

Post napisał: mateu5 » 16 paź 2017, 15:11

Nie wiem dlaczego u ciebie się nie da, ale u mnie wstawia bez problemu. Oczywiście mówimy tutaj o nawiasie klamrowym dostępnym na klawiaturze.

Dodaj może całą procedurę.

W treści błędu przed set masz cudzysłów, w procedurze która tworzysz również ?
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Siemens


Autor tematu
zibi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 894
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

#5

Post napisał: zibi » 17 paź 2017, 09:05

W postprocesorze nx10 jak wstawiam [ to mam błąd: Obrazek
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


pragmatic_player
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 52
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:00
Lokalizacja: Madera

Re: Wstawienie znaku "[" do programu

#6

Post napisał: pragmatic_player » 11 gru 2017, 18:54

MOM_output_literal "\[ hello world \]"
Jeśli jeszcze nie wiesz jak coś wykonać tzn. że musisz pójść do Zbyszka, on tu robi od 25 lat i jest wszechwiedzący, po prostu zapytaj!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”