Wiertarka stołowa F-G 25 / WSA 25 remont
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam. Jestem nowy na forum, zakupiłem wiertarkę WSA25 rozebrałem do remontu ale mam problem aby ją dobrze złożyć. Bardzo proszę o podzielenie się DTR-ką do tej maszyny.
Z góry bardzo dziekuję
[email protected]
Z góry bardzo dziekuję
[email protected]
-
Dzięki kolego Adam R za dtr-kę
[ Dodano: 2015-03-26, 08:30 ]
Witam.
Potrzebuje pomocy rozebrałem wiertarkę WSA 25 wymieniłem łożyska w skrzynce biegów i mam problem z ponownym złożeniem, czy po przełączenie biegu przez dźwignię bieg powinien od razu wskoczyć na swoje miejsce, (jak jeden wskoczy, to po przełaczeniu na drugi musze przekręcić zębatka aby wskoczył) tak ma być czy coś źle złożyłem.
Jeszcze jedno pytanie po zamontowaniu wrzeciona nie mogę ręką go obrócić w prawo ani w lewo.
[ Dodano: 2015-03-26, 08:30 ]
Witam.
Potrzebuje pomocy rozebrałem wiertarkę WSA 25 wymieniłem łożyska w skrzynce biegów i mam problem z ponownym złożeniem, czy po przełączenie biegu przez dźwignię bieg powinien od razu wskoczyć na swoje miejsce, (jak jeden wskoczy, to po przełaczeniu na drugi musze przekręcić zębatka aby wskoczył) tak ma być czy coś źle złożyłem.
Jeszcze jedno pytanie po zamontowaniu wrzeciona nie mogę ręką go obrócić w prawo ani w lewo.
-
Re: Wiertarka stołowa F-G 25 / WSA 25 remont
Lep424 pisze:Witam
Posiadam od niedawna wiertarkę stołową F-G 25, w internecie znalazłem taką samą pod nazwa WSA 25.
Pracuje płynnie bez zacięć, bicie jest niewyczuwalne "na oko" a pomiarów jeszcze nie robiłem.
Jedyny niepokojący objaw to głośny "szum" wydostający się z górnych okolic skrzynki redukcyjnej - przypomina szum łożysk.
Problem w tym, że nie posiadam żadnej DTR-ki i nie wiem jak rozebrać maszynę aby sprawdzić łożyska i koła zębate. Nie chcę nic uszkodzić przy rozbieraniu.
Czy ktoś posiada DTR-kę lub wiedzę jak zbudowana jest skrzynka redukcyjna i łożyskowanie wrzeciona?

kapsel