Chodzi o to że w poprzedniej firmie nie miałem żadnego wpływu na zakupy narzędzi - żadnego. Firma była duża i większość z frezer ów nie miała nic do gadania więc dzialalismy na " sprawdzonych" narzędziach - taka kombinatoryka ale takie warunki trzeba było dostosowac
Natomiast teraz mam dość duży wpływ na to natomiast małe doświadczenie z przedstawicielami handlowymi tj nie robimy tutaj zakupów na raz za ponad 200tys zł (jak w poprzedniej pracy) tylko z reguły kilka narzędzi potrzebnych do kolejnej produkcji więc zakupy pewnie mogą wahać się na pograniczu 5-7tys zł natomiast ci przedstawiciele maja różne podejście i teraz moje pytanie jak to wygląda u Ciebie w firmie? Macie jakieś narzędzia do zakupienia zapraszaćie handlowca a dopiero jak przetestuję bierzecie? Takie testy narzędzi są robione przez nich bez większych problemów? Bo wydaje mi się że jak robisz duże zakupy poważny klient to skaczą w okol Ciebie a takie "płotki" mniejsze to chyba trochę zlewaja
Mieliśmy ostatnio taka akcje gość przyjechał potrzebne było kilka narzędzi myślę że zamówienie kilka tys zł chyba z 2 tyg wysyłał ofertę a potem okazało się że trzeba 3 tyg czekać na te narzedzia
Dodane 4 minuty 43 sekundy:
No dobra trochę przesadziłem z tymi zakupami jak tak liczę to pewnie waha się to od 2-5tys zł bardzo różnie =małe sprostowanie