wielowątkowosc w camie

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

wielowątkowosc w camie

#1

Post napisał: bartekn86 » 03 sie 2020, 14:30

Panowie, nie dostając jednoznacznej odpowiedzi postanowiłem założyć temat
jako ze 6 rdzeni to jest mało dla mnie Stoję przed szansą kupna ryzena 3950x 16c/32w
Ile jednocześnie wątków jest w stanie obrobić cam przy tworzeniu sciezki narzędzia ? przy ryzenie 3600 idzie 100 % na wszystkich 12w.




Majster70
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1201
Rejestracja: 08 cze 2010, 23:37
Lokalizacja: Piastów

Re: wielowątkowosc w camie

#2

Post napisał: Majster70 » 03 sie 2020, 16:42

z tego co się orientuję, to przy liczeniu 1 ścieżki Cam-y używają 1 rdzenia. No ale być może moja wiedza jest przestarzała.


Autor tematu
bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: wielowątkowosc w camie

#3

Post napisał: bartekn86 » 03 sie 2020, 16:45

Dwie rzeczy się dzieją, pierw jedzie obliczanie topologii jednym rdzeniem, potem jedzie wieloma - obliczanie ścieżki narzędia , Fakt może źle nakreśliłem operację która jest wykonywana w każdym razie 12w jedzie 100 % i pytanie j/w

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”