Kupował ktoś od CHińczyków z dostawą w UE
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Kupował ktoś od CHińczyków z dostawą w UE
Witam
Zaczynam szukać plotera tylko do grawerowania w sklejce/drewnie
I wpadło coś takiego https://www.aliexpress.com/item/1005002522894460.html
Zaczynam szukać plotera tylko do grawerowania w sklejce/drewnie
I wpadło coś takiego https://www.aliexpress.com/item/1005002522894460.html
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Kupował ktoś od CHińczyków z dostawą w UE
Kolega zamawiał jakieś takie zabawkowe CNC za 5 stówek, niby z UE, ale potem się okazało, że jednak w UE to im się skończyły, czekał z miesiąc i chyba anulował. Nie wiem czy jest opcja, żeby się upewnić, że ten towar faktycznie jest w UE, czy tylko piszą, że jest w UE.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Niedawno kupiłem lampę na aliexpress, z dostawą z Hiszpanii- w dostawie była tylko jakaś jedna metoda wysyłki , przyszło, jak pamiętam mniej-więcej w tydzień, może półtorej tygodnia, kurierem. Oczywiście paczka była zdecydowanie mniejsza niż ta wycinarka
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Jakiś czas temu kolega też zamawiał maszynę z dostawą z PL. Finalnie maszyna jechała ponad 2mce i jak się można domyśleć nie z Polski. Chińczyk zarzekał się że magazyn w PL pusty i dlatego taka sytuacja. W każdym razie maszyna dotarła, niestety trzeba było uzbroić się w cierpliwość. Plus taki zakupów z Ali że jest dobra ochrona kupujących.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Zdarzało się dostać towar po trzech dniach, zdarzało się też że "zabrakło" i szedł dwa miesiące.
Zasada jest jednak taka, że bez względu na czas oczekiwania i faktyczny sposób dostawy, cło i VAT płaci Chińczyk.
Zasada jest jednak taka, że bez względu na czas oczekiwania i faktyczny sposób dostawy, cło i VAT płaci Chińczyk.
-
- Posty w temacie: 4
Zamawiałem uchwyt 6-szczękowy/125 i inne narzędzia, uchwyt przyszedł z Czech po tygodniu, narzędzia z Hiszpanii też szybko. Zamówiony na Aliexpress agregat malarski też przyszedł zgodnie z opisem na stronie z Czech po tygodniu.
Zamówioną w Chinach przystawkę do frezarki dostałem stamtąd po ponad miesiącu, i co ciekawe prędzej (ok1,5 tyg.) przyleciała(cargo) do Polski, niż z lotniska(Chopina) do mnie, choć cło opłaciłem natychmiast po dostaniu na maila dokumentu z UC via FedEx ...

23.04 zamówiłem przez Aliex w Chinach też 6-szczękowy uchwyt 200mm i tachometr, na śledzeniu mam w tej chwili taki obraz(jest na cle)...

Zamówioną w Chinach przystawkę do frezarki dostałem stamtąd po ponad miesiącu, i co ciekawe prędzej (ok1,5 tyg.) przyleciała(cargo) do Polski, niż z lotniska(Chopina) do mnie, choć cło opłaciłem natychmiast po dostaniu na maila dokumentu z UC via FedEx ...

23.04 zamówiłem przez Aliex w Chinach też 6-szczękowy uchwyt 200mm i tachometr, na śledzeniu mam w tej chwili taki obraz(jest na cle)...

Ostatnio zmieniony 14 maja 2021, 09:17 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 3
Chińczyki to urodzeni kłamcy. Nie darmo mówią o nich "żydzi wschodu".
Z tą dostawą z Polski to może być różnie. Może być skądkolwiek a tylko marketingowo napisane, że z Polski.
Ja też kupowałem z dostawą z Polski bo mi się spieszyło a towar przyszedł chyba z Holandii po tygodniu.
Z tą dostawą z Polski to może być różnie. Może być skądkolwiek a tylko marketingowo napisane, że z Polski.
Ja też kupowałem z dostawą z Polski bo mi się spieszyło a towar przyszedł chyba z Holandii po tygodniu.
"Let's Go Brandon"
-
- Posty w temacie: 4
bratanek65 pisze:Chińczyki to urodzeni kłamcy. Nie darmo mówią o nich "żydzi wschodu".
Różnie to bywa. Wcześniej była oferta 6-szczękowej dwusetki na Banggood, zapłaciłem kartą, ale po około tygodniu dostałem informację, że zamówienie nie może zostać zrealizowane i zwrócono mi zapłatę na konto.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
bratanek65 pisze: ↑14 maja 2021, 08:49Chińczyki to urodzeni kłamcy. Nie darmo mówią o nich "żydzi wschodu".
W opisie jest że z UE...
-
Witam
Wybór kraju wysyłki masz tylko Chiny albo Polska. To nie cała UE
Wybór kraju wysyłki masz tylko Chiny albo Polska. To nie cała UE