Problem z wykonaniem wałka
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Problem z wykonaniem wałka
witam, mam problem z dwoma elementami zaznaczonymi na rysunku.. Jeśli moglibyście mi pomóc i powiedzieć na jakim sprzęcie można je wykonać i w jaki sposób zostały one wykonane byłby bardzo wdzięczny.
http://zapodaj.net/f0efe50cde6b5.jpg.html
http://zapodaj.net/f0efe50cde6b5.jpg.html
Tagi:
-
praca na rysunek techniczny, prowadzący uznając że praca jest wykonana prawidłowo zaczął mnie pytać o elementy w jaki sposób zostały wykonany, próbowałem wszelakich możliwości, odpowiadałem że ten element po prawej to wywiercony walec, że jak patrze od przodu to widzę pierścień, okrąg wszystkie możliwości i uparcie mnie dopytywał. wiem, że przy zaliczeniu będzie się oto pytał więc zwróciłem się z pytaniem.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Ja z rysunku wyczytałem że po prawej to wycięcie na wałku na całym obwodzie za pomocą tokarki (nie jest to otwór - tylko pierścień na obwodzie wałka ) to po lewej tak samo tylko stożek
[ Dodano: 2014-05-13, 16:48 ]
Na przektoju jest to pokazane ,a na dole nie - albo ty źle zrobiłeś albo się mylę, powinno być to co na górze tylko linią przerywaną
[ Dodano: 2014-05-13, 16:48 ]
Na przektoju jest to pokazane ,a na dole nie - albo ty źle zrobiłeś albo się mylę, powinno być to co na górze tylko linią przerywaną
-
jak spojrzymy na rysunek od prawej strony to zobaczymy coś takiego?
czyli to jest wycięcie po całym obwodzie, rozumie. ale czy to tak będzie wyglądało?
[ Dodano: 2014-05-13, 16:58 ]
złego rysunku na pewno nie ma, bo rysunek był sprawdzany przez prowadzącego i jedynie doczepił się do wykonania tych dwóch elementów.
czyli to jest wycięcie po całym obwodzie, rozumie. ale czy to tak będzie wyglądało?
[ Dodano: 2014-05-13, 16:58 ]
złego rysunku na pewno nie ma, bo rysunek był sprawdzany przez prowadzącego i jedynie doczepił się do wykonania tych dwóch elementów.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (6.4 KiB) Przejrzano 1094 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Według mnie tak, początek ,,otworu" po prawej do środka jest zapisane jaki fi , a fi = okrąg, koło - tylko nie rozumiem czemu na dole nie ma przerywanych lini
[ Dodano: 2014-05-13, 17:00 ]
Według mnie tak, początek ,,otworu" po prawej do środka jest zapisane jaki fi , a fi = okrąg, koło - tylko nie rozumiem czemu na dole nie ma przerywanych lini
[ Dodano: 2014-05-13, 17:00 ]