Uczenie innego pracownika
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
A ja mam pytanie do potencjalnych pracodawców.
Dlaczego nie wysyłacie swoich stałych i nowoprzyjętych pracowników na szkolenia , kursy dokształcające z zakresu obsługi i programowania obrabiarek CNC , oraz CAD/CAM.
..... , na rynku usług tego typu jak n****.
Mariusz.
Dlaczego nie wysyłacie swoich stałych i nowoprzyjętych pracowników na szkolenia , kursy dokształcające z zakresu obsługi i programowania obrabiarek CNC , oraz CAD/CAM.
..... , na rynku usług tego typu jak n****.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jak pisze kamar... zazwyczaj sam sobie idę uczę sie a potem przekazuję podwładnym. Efekt ten sam a wychodzi mnie taniej. Do tego jak mamy albo normalnie albo luźniej to jeden raz w tygodniu zazwyczaj w zimowe piątki po porannym ogarnięciu pilnych rzeczy każdy się bawi czymś nowym . Jako że projektujemy i budujemy całe urzązdzenia to cele są dwa... albo jakaś nowa ciekawa biblioteka aby w przyszłości było łatwiej pracować albo nauczy się czegoś zupełnie nowego zeby potem przekazać innym a to owocuje szerszymi horyzontami przy opracowywaniu nowych prototypów.
Zupelnie rozumiem autora tematu bo ludzie, wiec i szefowie są różni... sytuacje też bywają różne... u mnie nie do pomyślenia jest zeby jeden drugiemubnie pomogł.
Pozdrawiam
FDSA
Zupelnie rozumiem autora tematu bo ludzie, wiec i szefowie są różni... sytuacje też bywają różne... u mnie nie do pomyślenia jest zeby jeden drugiemubnie pomogł.
Pozdrawiam
FDSA
Ostatnio zmieniony 01 paź 2015, 20:33 przez FDSA, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty w temacie: 10
Re: Uczenie innego pracownika
Wy tu wyciągacie przeszkolenie stanowiskowe ,wstępne,etc. Te dwa są ujęte w przepisach . Natomiast tego jak zrobić z kawałka metalu dobry produkt (słowem o kwintesencji tej pracy) już w przepisach nie ma. O tym jednak pisze założyciel tematu.RaV23 pisze: czy pracodawca może ode mnie wymagać abym nauczył 3 osoby w firmie obsługi maszyn CNC? Czyli włączanie, wczytanie programu, wymierzenie narzędzi, ustawienie bazy i obróbka - ogólnie robota produkcyjna.
Nie jestem żadnym kierownikiem - na umowiem mam operator CNC.
ma555rku są ludzie ,i ludziska. Są dymający i dymani. Sa kamary i jemu podobni należący do dymających. Są ma555rki należący do dymanych i zdzichy i RaV23, nie dający się dymać

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
Czyli znikąd przyjemnościzdzicho pisze: Są dymający i dymani. Sa kamary i jemu podobni należący do dymających. Są ma555rki należący do dymanych i zdzichy i RaV23, nie dający się dymać[/b]

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
A kto mówi o pracyzdzicho pisze: Są dymający i dymani